Saltar al contingut

Malaltia de Graves i ulls sortints

La malaltia de Graves és la causa mèdica més comuna dels ulls sortints. Amb aquesta afecció, els ulls no parpellegen molt sovint i semblen estar fixos.

enfermedad-de-graves-y-ojos-saltones-teknon-barcelonaenfermedad-de-graves-y-ojos-saltones-teknon-barcelona

La malaltia de Graves és un trastorn del sistema immunitari que dóna lloc a la sobreproducció d'hormones tiroïdals, que pot afectar l'òrbita i el globus ocular i donar lloc al que coneixem com oftalmopatia tiroidal.

Es tracta de la causa més freqüent d'aparició dels anomenats ulls sortints.

Oftalmopatia tiroidal

Se sol produir un augment de volum dels músculs extraoculars i greix orbitari que provoquen exoftalmos o ulls sortints, visió doble, protusió de les bosses a nivell de les parpelles i també es pot veure afectada la parpella superior, elevant-se més del normal (retracció palpebral) sent un signe característic de la malaltia.

L’oftalmopatia u orbitopatia tiroïdal cursa amb un període inflamatori que pot durar entre 3 i 18 mesos, durant el qual els pacients experimenten la majoria dels canvis descrits.

Després d'aquest període inflamatori, la malaltia arriba a una fase estable en la qual els pacients ja no sofreixen més canvis.


graves-001graves-001

Oftalmopatía Tiroidea. Exoftalmos i retracció palpebral superior i inferior.

graves-002graves-002Retracció palpebral superior sense exoftalmos.

Tractament

És en aquesta última fase quan el cirurgià pot oferir la rehabilitació quirúrgica per a corregir els canvis que ha produït la malaltia a nivell dels ulls i acostar el pacient al mateix aspecte físic que presentava abans de sofrir la malaltia.

La rehabilitació quirúrgica es realitza habitualment per passos, que són necessaris o no, segons el grau d'afectació de cada pacient.

  • Si es necessita corregir l’exoftalmos, s'actua sobre la posició del globus ocular desplaçant-lo cap endarrere per mitjà de descompressió o expansió orbitària.
  • En cas de presència de visió doble o diplopia, s'actua sobre la musculatura extraocular per a la seva correcció.
  • Finalment, es corregeix la posició de les parpelles i s'eliminen les "bosses" de protusió grassa.

Teknon-banner-blog-CAT (1). Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT (1)

Actualment continuem utilitzant abordatges de petita incisió, que minimitzen la inflamació i afavoreixen la ràpida recuperació dels pacients millorant l'aspecte funcional i estètic.


graves-003graves-003

Abans de la cirurgia

graves-004graves-004

Després de la cirurgia



Per saber més del Dr. Miguel González Candial i sol·licitar hora de visita, entra a https://www.teknon.es/ca/especialitats/gonzalez-candial-miguel

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.