Salut nasal i esport

Esport


En practicar esport, l’activitat respiratòria s’intensifica molt considerablement. Per evitar que aquesta intensitat tingui conseqüències negatives per a la salut és crucial que el nas estigui en perfectes condicions.

Si el nas no funciona correctament, l’aire que arriba als pulmons està mal filtrat, brut i sec, i això fa que l’oxigenació de les cèl·lules disminueixi, fent augmentar la freqüència respiratòria i cardíaca.

Això provoca problemes de molts tipus, com:

  • baix rendiment i falta de concentració
  • fatiga exagerada després i/o l’endemà de la pràctica esportiva
  • absències en els entrenaments

Més enllà de les conseqüències per a la pràctica esportiva, les conseqüències per a la salut són inqüestionables: fer esport sense una bona salut nasal causa hipertensió arterial i patologia cardíaca a la llarga, entre d’altres.

Amb una bona salut nasal, els esportistes poden guanyar en rendiment físic, millorar la concentració, millorar la salut general i disminuir fatiga i absències als entrenaments.

La Dra. Colomé té molts anys d’experiència tractant esportistes, tant els que realitzen pràctica professional com amateurs.

Realitza revisions completes per detectar patologies i mals hàbits respiratoris que incideixen en el rendiment esportiu, i estableix tractaments personalitzats segons les característiques de cada cas.

Els tractaments sovint requereixen un canvi d’hàbits i reeducació respiratòria. En alguns casos, caldrà recórrer a la medicació i potser a la cirurgia.