L’Institut del Cor Quirónsalud Teknon va acollir els dies 11 i 13 d’abril un curs internacional en el qual es va abordar com aquestes noves tècniques ajuden a fer aquestes intervencions de manera més senzilla, de la mà d’un dels millors experts en aquest camp i coordinador del curs, el Dr. Antonio Berruezo.


«Cal no oblidar que les arrítmies ventriculars són una de les causes de la mort sobtada. Durant molts anys els procediments per al seu tractament es van reservar a centres de referència, la qual cosa limitava l’accés dels pacients», explica el Dr. Antonio Berruezo, expert en arrítmies de l’Institut del Cor. i un dels encarregats d’organitzar el curs juntament amb el Prof. Frédéric Sacher, coordinador del Servei de Cardiologia, Electrofisiologia i Estimulació Cardíaca del Centre Hospitalari de Bordeus, a França.

_G9A0688_G9A0688


Durant el curs, els cinquanta assistents que hi van prendre part van poder assistir a tres intervencions complexes, a més de comptar amb diverses hores de classes teòriques i discussions durant i després de cada cas. Tot això vol conscienciar de com les tècniques d’imatge poden facilitar aquest tipus d’intervencions perquè se’n puguin realitzar més i per part de més professionals. «Hi ha pocs professionals que puguin realitzar aquests abordatges complexos de les arrítmies ventriculars, i hem de garantir que aquest coneixement arriba a especialistes en arrítmies de tot el món, que serà l’única manera que també puguin arribar als pacients», explica el Dr. Berruezo, que compta amb una àmplia experiència.


En concret, durant la jornada es va explicar com la Ressonància Magnètica Nuclear Cardíaca i el TAC Cardíac poden ajudar a resoldre problemes que sorgeixen durant l’ablació, amb l’ajuda del software de postprocessament de dades ADAS-3D, que va desenvolupar la companyia Galgo Medical –una start-up nascuda de la col·laboració entre l’Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra.


_G9A0711_G9A0711


«L’Institut del Cor realitza un gran nombre d’intervencions d’aquest tipus, i, donat el coneixement que en tenim i a la gran quantitat de casos, és un centre de referència en tot tipus d’arrítmies, entre les quals s’inclouen les ventriculars. Per això és important dur a terme jornades de formació com aquesta. A més de l’àmplia experiència dels especialistes en arrítmies, l’Institut del Cor Quirónsalud Teknon també realitza en aquest àmbit investigació i docència, amb cursos com aquest. Jornades com aquesta posen el Centre Mèdic Teknon en el punt de mira de la resta d’Europa, i asseguren una atenció de primeríssima qualitat per als pacients», va comentar el Dr. Berruezo.

Etiquetes: cardiología | ablación | arritmias