Des de fa més d'1 any existeix una línia de col·laboració entre el Servei de Ràdio-Oncologia de l'Institut Oncològic Teknon i l'Hospital Sant Joan de Deu.

Concretament aquesta col·laboració es tradueix en la participació del Dr. Toscas en els comitès de tumors del HSJD, per a la valoració i posterior tractament amb radioteràpia dels pacients, majoritàriament internacionals, que se segueixen en el Institut Pediàtric Internacional d'aquest centre.

El projecte, encara que es va iniciar fa temps, ha viscut un impuls definitiu en 2020. En el present any s'han tractat ja 23 pacients, una xifra alta si la comparem amb l'activitat habitual en centres internacionals de referència.

La majoria dels pacients són nens xinesos diagnosticats de neuroblastoma, que després de rebre el tractament inicial amb quimioteràpia d'inducció i cirurgia al seu país d'origen, es traslladen a Barcelona per a rebre un tractament d'immunoteràpia, as per protocol obert a l'Hospital Sant Joan de Deu i en el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de New York.

Al seu torn, aquesta col·laboració IOT-HSJD és un projecte estratègic que permet l'accés d'aquests pacients a un possible tractament amb Protons en el Centre de Protonterapia que el Grupo Quirónsalud té a Madrid.

_G9A3597_G9A3597