La Unitat d'Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista de l'Institut del Cor, que forma part del Centre Mèdic Teknon, acaba de rebre l'acreditació per part de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) per a la formació en Cardiologia Intervencionista. Després de revisar la sol·licitud que va presentar l'Institut del Cor, el comitè d'acreditació de la SEC ha considerat que es complien els requisits exigits per assolir aquest reconeixement i ha informat recentment d'aquesta decisió, de manera que aquesta unitat queda acreditada per als propers cinc anys.

El Dr. Julio Carballo, cardiòleg intervencionista i cap de Cardiologia de l'Institut del Cor, apunta com aquesta acreditació enalteix el prestigi del centre. «Som un dels pocs centres privats que tenen aquest reconeixement i això ara ens permetrà poder incorporar especialistes en formació, que en aquest centre disposaran d'una gran oportunitat per fer un bon aprenentatge i alhora ens ajudaran a millorar la nostra atenció assistencial incrementant el nombre de professionals».

Segons el mateix Dr. Carballo, això facilitarà a més poder fer coses que van més enllà de la pràctica assistencial i que per realitzar-les és fonamental disposar del personal i els mitjans necessaris. «Quan vam posar en marxa l'Institut del Cor teníem clar que l'excel·lència que perseguim no es podia assolir si no teníem en compte tres grans pilars: assistència, recerca i docència. En aquest darrer apartat és on ara hem aconseguit fer un pas endavant. Es tracta d´un triomf reconegut de tots els que formem l´Institut del Cor, ja que, sense l´esforç de l´equip humà que el conforma i de la infraestructura que tenim a la nostra disposició, no hauria estat possible aconseguir-ho>>.

Què és una sala de Hemodinàmica-Cardiologia Intervencionista?

Les Unitats d'Hemodinàmica-Cardiologia Intervencionista estan dotades d'un sistema sofisticat d’RX i d'un equip humà expert en el diagnòstic i el tractament de les malalties del cor mitjançant tècniques de punció i ús de catèters. En aquestes unitats es tracta des de l'infart agut de miocardi ‒aconseguint repermeabilitzar l'artèria coronària obstruïda a partir d'una punció arterial al canell‒ fins a l'implant d'una vàlvula a través d'un catèter per corregir, per exemple, la tan freqüent estenosi de la vàlvula aòrtica.

La Unitat de Cardiologia Intervencionista de l'Institut del Cor del Centre Mèdic Teknon compta sens dubte amb la tecnologia més alta: disposa de tres sales d'hemodinàmica destinades bàsicament al diagnòstic i el tractament de la patologia coronària i arrítmies cardíaques així com un modern quiròfan híbrid on es porten a terme les intervencions transcatèter de la patologia cardíaca estructural. L'equip mèdic humà està constituït pels cardiòlegs intervencionistes Dr. Julio Carballo, Dr. Gustavo Jiménez, Dr. Carlos Robles i Dr. Dabit Arzamendi.