Las fuentes de Barcelona se iluminan de rojo para concienciar sobre la optimización de la sangreLas fuentes de Barcelona se iluminan de rojo para concienciar sobre la optimización de la sangreDes de dissabte 8 i fins el divendres 14 de novembre l'Ajuntament de Barcelona il·luminarà de vermell les principals fonts de Barcelona amb motiu de la celebració de la IV Setmana de Medicina i Cirurgia Sense Sang organitzada per Centro Médico Teknon i Fundación Teknon. Aquesta iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància d'optimitzar un recurs no fabricable com és la sang, i potenciar l'ús de tractaments mèdico-quirúrgics sense utilitzar-la. A part del benefici social que representa preservar un bé tan necessari, les tècniques sense sang aporten beneficis pels pacients, entre els que destaquen minimitzar el risc de contraure possibles complicacions associades a les transfusions de sang, millorar la recuperació i reduir l'estància hospitalària. Els procediments d'estalvi de sang requereixen un major control del pacient i l'ús de tècniques mínimament invasives que evitin el sagnat.

La Sang és com l'aigua: un bé escàs que no es pot fabricar.

Les fonts que s'il·luminaran de color vermell són la Font Màgica de Montjuic i la Font de Gran Via amb Passeig de Gràcia.

Fonts / Dates / Horaris

Font Màgica 8 de novembre* de 19h a 21h

Fonts Gran Via - Passeig de Gràcia 12, 13 y 14 de novembre de 19h a 00h

* En vermell només entre passis, 5 minuts en els intermedis entre passi i passi, que són cada mitja hora

La Unitat de Medicina i Cirurgia Sense Sang de l'Centro Médico Teknon impulsa l'ús adequat de la sang, aplicant polítiques de racionalització de productes sanguinis i reservant la seva utilització a aquells casos en els que sigui estrictament necessari. Referents en l'aplicació d'aquestes tècniques amb més de 4.500 pacients tractats, Teknon és l'únic centre sanitari a Espanya que ofereix un servei transversal i integral en Medicina i Cirurgia Sense Sang capaç d'abordar totes les especialitats mèdico-quirúrgiques, incloent aquelles de màxima complexitat com les cirurgies cardíaques o oncològiques i traumatismes. Més informació en Medicina i Cirurgia Sense Sang

El Banc de Sang i Teixits (BST)és l'empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que té com a missió garantir l'abastiment i el bon ús de sang i teixits a Catalunya. És també el centre de referència en immunologia diagnòstica i de desenvolupament de teràpies avançades. Altres línies d'activitat del BST són el Banc de Cordó –el segon més important del món en nombre de transplantament- i el Banc de Llet Materna, amb dos anys d'activitat.

L'Ajuntament de Barcelona col·labora amb aquesta iniciativa per tercer any consecutiu, amb la intenció de contribuir a la visibilitat d'aquesta campanya a la ciutat i en la conscienciació dels ciutadans per a la donació de sang, així com en totes les iniciatives que ajuden a millorar la salut dels barcelonins.