Ús Racional dels Medicaments

Els medicaments ens ajuden a mantenir i/o millorar la nostra salut, però és molt important prendre'ls de la manera adequada per evitar que puguin ser perjudicials o nocius.

Què heu de tenir en compte quan aneu a prendre un medicament?INTEGRITAT I CADUCITAT: abans de prendre un medicament, és important que comproveu la data de caducitat i aspecte. Mai preneu una medicació que estigui caducada o que hagi canviat de color o consistència.

LLOC D'OBTENCIÓ: recordeu que els medicaments únicament s'han de comprar a oficines de farmàcia autoritzades per a la venda física o online, ja que són les úniques que ens garanteixen la qualitat dels fàrmacs.

DOSIFICACIÓ I POSOLOGIA: és molt important que abans de prendre un medicament comproveu que és el fàrmac i la dosi que us ha prescrit el metge. Recordeu sempre prendre els medicaments seguint les indicacions del vostre metge o farmacèutic.

EMMAGATZEMATGE: ha d'emmagatzemar i conservar els medicaments de manera correcta segons les indicacions de l'envàs i el prospecte. Es recomana guardar sempre cada medicament en el seu envàs original per evitar confusions i guardar-los a llocs frescos i secs, lluny de l'abast dels nens, i evitant emmagatzemar-los a la cuina o al bany. Tingueu en compte que alguns medicaments s'han de guardar a la nevera, per això és important revisar sempre l'apartat de conservació del prospecte.

LLISTATS DE MEDICACIÓ: si preneu més d'un medicament, és recomanable que tingueu una llista el més precisa i actualitzada possible, amb els noms, les dosis i les hores en què preneu la medicació, perquè pugueu consultar-la sempre que calgui. A més, aquesta llista pot ser molt útil quan hagueu d'assistir a qualsevol centre de salut per donar la informació més correcta possible sobre el tractament actual. Recordeu que durant l'ingrés a l'hospital és important informar al metge de tots els medicaments o remeis naturals que preneu.


Si teniu qualsevol dubte o consulta relacionada amb la medicació, no dubteu a contactar amb el Servei de Farmàcia de Centre Mèdic Teknon, on estarem encantats d'atendre'l i ajudar-vos en tot el que necessiteu.


Dades de contacte Servei de Farmàcia

Telèfon: 93 290 62 39

Email: farmacia.tkn@quironsalud.es