José Ignacio Toscas

José IgnacioToscas Vigara

Director Territorial Servei Radioteràpia
Especialitat:
Oncologia Radioteràpica
Especialitats:
  • Radiooncologia
Hospitals on treballa:
  • Centro Médico Teknon
Informació general

El Dr. J. Ignacio Toscas es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona el 1998. Va realitzar la residència i especialitat en Radiooncologia via MIR a l'Hospital Clínic de Barcelona. Després de finalitzar la seva residència va treballar com a metge especialista en Radiooncologia a l'Hospital Clínic i posteriorment a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

És membre de la Societat Espanyola de Ràdio-oncologia (SEOR), i del Grup Espanyol d'Oncologia Radioteràpica a Càncer de Mama (GEORM).

Ha publicat nombrosos articles en revistes nacionals i internacionals, i ha presentat comunicacions a diversos congressos.

La seva principal àrea d'interès és el tractament dels tumors de mama, i la utilització de tècniques modulació d'intensitat (IMRT), i radioteràpia extereotàxica extracranial (SBRT- Sistema Novalis), en tumors pulmonars, hepàtics i oculars.

Des de fa 10 anys és el responsable de patologia mamària del Servei de Radiooncologia, i des de fa 5 anys, coordinador del Comitè de Càncer de Mama de Centre Mèdic Teknon.

Experiència
  • Especialista en Radiooncologia a l'Institut Oncològic Teknon de Centre Mèdic Teknon.
  • Especialista en Radiooncologia a l'Hospital Clínic.
  • Especialista en Radiooncologia a l'Hospital Vall d'Hebron.
Titulació
  • Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona.
  • Especialista en Radiooncologia amb residència a l'Hospital Clínic, i es dedica posteriorment a l'estudi de la biologia molecular i determinants genètics de resposta al tractament dels tumors cerebrals.
Tècniques

Superespecialitats

  • Les seves àrees d'interès principals se centren en el tractament dels tumors de mama utilitzant tècniques de modulació d'Intensitat (Sistema Novalis), els tumors de cap i coll, tumors pulmonars i tumors oculars mitjançant tècniques d'estereoatàxia.