Rinoplàstia Ultrasònica

RinoplastiaRinoplastia

La rinoplàstia és una intervenció quirúrgica destinada a corregir deformacions nasals mitjançant la modificació de la forma del nas, la qual cosa comporta una millora de l’equilibri i l’harmonia facial.

Cada rinoplàstia és un cas únic que ha d’avaluar-se amb deteniment i individualitzar-se.

L’aspecte estètic definitiu del nas després de la intervenció ha de seguir una evolució que porta un temps no inferior a sis mesos.

Es tracta d’una evolució lenta i progressiva que pot fins i tot passar desapercebuda. No obstant això, cal insistir en la seva gran importància per avaluar el resultat definitiu.

El nas és l’eix del nostre rostre i causa a moltes persones una profunda insatisfacció.


Preoperatori

Com en tota intervenció en la primera consulta s’analitza l’estat del nas, la respiració i l’estat de salut en general (malalties, al·lèrgies, medicació).

Es demanen les proves del preoperatori (ECG, analítica completa i placa de tòrax). En cas que hi hagi problemes respiratoris es sol·liciten proves a l’otorinolaringòleg.


Anestèsia

La rinoplàstia es pot fer amb anestèsia general o local amb sedació.


Procediment quirúrgic

Hi ha dues formes de dur a terme aquesta intervenció:

  1. Rinoplàstia tancada: La més comuna és la que denominem rinoplàstia tancada: l’operació es fa a través d’incisions a l’interior dels orificis nasals de tal forma que no queda visible cap cicatriu externa.
    A través de l’interior del nas, el cirurgià pot tallar i modelar els ossos i els cartílags nasals i configurar una nova estructura.
  2. Rinoplàstia oberta: Està indicada per als casos que tinguin un grau més elevat de deformitat de la punta.
    Mitjançant el tall de les membranes de la punta i el dors, el cirurgià accedeix directament a les estructures del nas.
    Aquest tipus d’intervenció deixa una petita cicatriu a la base de la columel·la.

Hi ha pacients que necessiten augmentar la grandària del nas (pacients d’origen asiàtic, posttraumàtics, etc.) per donar més relleu a la punta, per aixecar un dors enfonsat o per corregir deformitats.

En aquests casos, la Dra. Ana M. Torres sol recórrer a empelts amb teixits del pacient mateix per donar forma o sosteniment al nas.


Hospitalització

El pacient sol ingressar el mateix dia de la intervenció i se li dóna l’alta el matí següent de l’operació.


Cures posteriors

Ja en quiròfan, en alguns casos es col·loquen tamponaments petits que es retiren en donar l’alta al pacient.

Habitualment es col·loca un guix o una fèrula de plàstic damunt del nas, que es retira al cap de 7 dies.

En aquesta intervenció i seguint el protocol de medicació homeopàtica no es requereixen calmants excepte les primeres hores.

Novetat: Rinoplàstia ultrasònica Barcelona (Institut Dra. Ana Torres)Si el que desitges és corregir la forma del teu nas evitant la inflamació del postoperatori i aconseguir una recuperació més ràpida, ara també és possible amb la Rinoplàstia Ultrasònica a Barcelona, la tècnica més avançada per a aquesta intervenció i que ja està disponible en l’Institut Dra. Ana Torres.

Descobreix en aquest vídeo com utilitzem aquesta revolucionària tècnica i posa’t en contacte amb nosaltres si necessites més informació!