Què és la Reumatologia?

La Reumatologia és l'especialitat mèdica que s'encarrega de prevenir, diagnosticar i tractar malalties musculoesquelètiques i autoimmunes sistèmiques. Es tracta d'una de les especialitats que més avenços en diagnòstic i tractament ha experimentat en els darrers anys.

Hi ha més de 200 malalties reumàtiques i poden afectar qualsevol rang d'edat, des de nens fins a gent gran. En conjunt, aquestes patologies afecten un de cada quatre adults a Espanya. Són la segona causa de consulta, després de les infeccions respiratòries agudes, a Atenció Primària i la primera causa d'incapacitat al nostre medi. A més, les malalties de l'aparell locomotor són les que deterioren més la qualitat de vida de les persones, per sobre de les malalties de pulmó i cor.

Les malalties musculoesquelètiques afecten ossos, músculs i articulacions, així com els teixits que els envolten, podent produir dolor, inflamació, rigidesa, limitació de moviment i deformitat. D'altra banda, les malalties autoimmunes sistèmiques, com el lupus, la síndrome de Sjögren, l'esclerodèrmia o la dermatomiosotis, poden afectar qualsevol òrgan del cos, com els ronyons, el pulmó, la pell, el cor o el cervell.


https://inforeuma.com/quienes-somos/que-es-la-reumatologia/