Fisioteràpia

Al camp de les malalties de l'aparell locomotor, la fisioteràpia empra una varietat d'enfocaments i tècniques per abordar els símptomes i millorar la funció física. Alguns dels tipus de fisioteràpia utilitzats a les malalties de l'aparell locomotor inclouen:


Teràpia manual:

La teràpia manual implica tècniques realitzades pel fisioterapeuta, com ara massatges, mobilitzacions articulars, manipulacions i estiraments. Aquestes tècniques ajuden a reduir la rigidesa muscular i articular, millorar la mobilitat i alleujar el dolor.


Exercici terapèutic:

L'exercici terapèutic és un component fonamental de la fisioteràpia a les malalties de l'aparell locomotor. Els programes dexercicis sadapten a les necessitats individuals de cada pacient i poden incloure exercicis denfortiment muscular, exercicis destirament, exercicis dequilibri i activitats aeròbiques. L'exercici terapèutic ajuda a enfortir els músculs, millorar l'estabilitat articular, augmentar-ne la flexibilitat i promoure la funció física.


Electroteràpia:

L'electroteràpia utilitza corrents elèctrics de baixa intensitat per estimular els teixits i promoure la curació. Podeu incloure tècniques com l'estimulació elèctrica neuromuscular, la teràpia de corrent interferencial i la teràpia d'ones de xoc. L'electroteràpia pot ajudar a alleujar el dolor, reduir la inflamació, promoure la cicatrització de teixits i millorar-ne la funció muscular.


Modalitats físiques:

Les modalitats físiques, com ara l'aplicació de calor o fred, la teràpia amb ultrasò, la teràpia làser i la crioteràpia, s'utilitzen per alleujar el dolor, reduir la inflamació, promoure la cicatrització de teixits i millorar la circulació sanguínia.


Teràpia aquàtica:

La teràpia aquàtica es realitza a piscines terapèutiques i aprofita les propietats de l'aigua per reduir la càrrega a les articulacions i facilitar el moviment. L'aigua proporciona un entorn de baixa gravetat que permet fer exercicis de baix impacte, promovent la mobilitat i enfortiment muscular.