Artrosis lumbar

La artrosis lumbar, també coneguda com a malaltia degenerativa del disc, és una afecció que afecta a les articulacions i discos de la part baixa de l'esquena. És una afecció comuna que pot causar una varietat de símptomes, com dolor d'esquena baix, rigidesa i limitació del rang de moviment.


Diagnòstic:

El diagnóstico de artrosis lumbar es realitza a través d'una combinació d'examen físic, historial mèdic i estudis d'imatges. Durant l'examen físic, el metge avaluarà el rang de moviment, la força i la sensibilitat de la part baixa de l'esquena. Los estudios de imágenes, como radiografías, resonancia magnética (MRI) o tomografía computarizada (CT), poden utilitzar-se per visualitzar l'abast del dany en les articulacions i discos de la part baixa de l'esquena. També es poden realitzar anàlisis de sang per descartar altres tipus d'artritis o malalties autoinmunitaries.


Fenotips:

Existeixen diversos fenotips o patrons d'artrosi lumbar. Los más comunes son la espondilosis lumbar discogénica, la espondilosis lumbar de las articulaciones facetarias y la espondilosis lumbar mixta.

Espondilosis lumbar discogènica: aquest fenotip es caracteritza per la degeneració dels discos entre les vértebres de la part baixa de l'esquena, el que pot causar dolor i rigidesa.

Espondilosis lumbar de les articulacions facetàries: aquest fenotip es caracteritza per la degeneració de les articulacions facetàries de la part baixa de l'esquena, el que pot causar dolor, rigidez i limitació del rang de moviment.

Espondilosis lumbar mixta: aquest fenotip implica una combinació de degeneració discogènica i de les articulacions facetaries i pot causar una varietat de símptomes, incloent dolor, rigidesa i limitació del rang de moviment.