Cervicàlgia

La cervicàlgia és una afecció comuna que es refereix al dolor a la regió cervical o del coll.

La cervicàlgia és una de les causes més freqüents de consulta mèdica, tant en atenció primària com en especialitzada. S'estima que almenys el 80% de la població experimenta dolor cervical en algun moment de la seva vida.

El diagnòstic de la cervicàlgia es fa mitjançant l'avaluació clínica del pacient. El metge cercarà identificar els factors de risc i les causes subjacents del dolor cervical. Es poden sol·licitar proves de diagnòstic per imatges, com ara radiografies, tomografies computaritzades o ressonàncies magnètiques per descartar altres causes de dolor cervical, com ara discopatia o artrosi cervical.

El tractament de la cervicàlgia depèn de la causa subjacent del dolor cervical i pot incloure una combinació de teràpies. Algunes de les opcions de tractament inclouen:

L'aplicació calor a la cervicàlgia pot ser beneficiós per alleujar el dolor i la rigidesa a la zona cervical. La calor pot ajudar a augmentar el flux sanguini ia relaxar els músculs tensos i contracturats.

La teràpia manual pot ser útil en alguns casos per reduir el dolor i millorar la mobilitat cervical.

La teràpia física pot ajudar a alleujar la cervicàlgia i millorar la mobilitat i la força del coll. Els exercicis d'estirament i enfortiment poden ser útils en alguns casos.


Els medicaments analgèsics i antiinflamatoris poden ser receptats per alleujar el dolor i la inflamació a la zona cervical.


Les infiltracions amb corticosteroides en punts gallet poden ajudar a reduir la inflamació i el dolor a la zona cervical en alguns casos concrets.