Dorsàlgia

La dorsàlgia, també coneguda com a mal d'esquena dorsal, es refereix al dolor a la regió de l'esquena mitjana o toràcica.

La dorsàlgia és menys comú que la cervicàlgia o la lumbàlgia, però continua sent una causa comuna de mal d'esquena. Es creu que la dorsàlgia pot ser més comú en persones que fan feines que impliquen estar asseguts o en una postura encorbada durant llargs períodes de temps.

El diagnòstic de la dorsàlgia es fa mitjançant l'avaluació clínica del pacient. El metge cercarà identificar els factors de risc i les causes subjacents del mal d'esquena. Es poden sol·licitar proves de diagnòstic per imatges, com ara radiografies, tomografies computaritzades o ressonàncies magnètiques per descartar altres causes de mal d'esquena, com ara hèrnies de disc o escoliosi.

El tractament de la dorsàlgia depèn de la causa subjacent del mal dʻesquena i pot incloure una combinació de teràpies.

Algunes opcions de tractament inclouen:

L'aplicació calor a la dorsàlgia pot ser beneficiós per alleujar el dolor i la rigidesa a la zona cervical. La calor pot ajudar a augmentar el flux sanguini ia relaxar els músculs tensos i contracturats.

La teràpia manual pot ser útil en alguns casos per reduir dolor i millorar la mobilitat dorsal.

La teràpia física pot ajudar a alleujar la dorsàlgia i millorar la mobilitat. Els exercicis d'estirament i enfortiment poden ser útils.

Els medicaments analgèsics i antiinflamatoris poden ser receptats per alleujar el dolor i la inflamació a la zona dorsal.