Què és i com es tracta la bursitis anserina, també coneguda com a síndrome de la pota d'oca?

La bursitis anserina és una inflamació de la bursa anserina, una bossa plena de líquid que es troba a la part interna del genoll, sota el tendó de la corba. La bursa actua com un amortidor entre els ossos, els músculs i els tendons que es troben a la zona del genoll. La bursitis anserina sol produir-se per una irritació crònica de la bursa, que pot ser deguda a una sobrecàrrega repetitiva a la zona, una lesió traumàtica, una infecció o una malaltia inflamatòria crònica, com l'artritis.

Els símptomes de la bursitis anserina inclouen dolor i sensibilitat a la zona interna del genoll, així com inflor i envermelliment localitzats. El dolor sol empitjorar en flexionar o estirar el genoll, o en caminar o córrer en superfícies dures. En alguns casos, la bursitis anserina pot confondre's amb altres problemes de genoll, com una lesió als meniscs o una lesió als lligaments.

El tractament de la bursitis anserina depèn de la gravetat dels símptomes. Algunes opcions de tractament inclouen:

  • És important evitar qualsevol activitat que agreugi els símptomes de la bursitis anserina, com córrer o saltar. Descansar i limitar lactivitat pot ajudar a reduir la inflamació i el dolor.
  • Es poden indicar exercicis específics d'estirament i enfortiment que ajudin a alleujar els símptomes de la bursitis anserina, així com també es poden fer servir altres tècniques de fisioteràpia per reduir la inflamació.
  • Els medicaments antiinflamatoris no esteroïdals (AINE) poden ajudar a reduir la inflamació i el dolor a la zona afectada.
  • En alguns casos, es poden fer servir injeccions de corticosteroides per reduir la inflamació i el dolor.
  • En casos molt rars, la bursitis anserina pot ser causada per una infecció. En aquests casos, es pot fer una aspiració de la bursa per extreure el líquid infectat.