El Dr. Lluís Cecchini és especialista en Urologia i membre del Cos Facultatiu de Centro Médico Teknon.

Així mateix, el Dr. Cecchini és pioner en el desenvolupament de les tècniques laparoscòpiques aplicades al camp de la Urologia (prostatectomia, nefrectomia) al nostre país.

La laparoscòpia ha revolucionat la cirurgia d'una manera mai vista anteriorment. L'abordatge laparoscòpic ha adaptat la majoria de tècniques quirúrgiques de la cirurgia tradicional per fer-les menys invasives i revertir en clars beneficis per al pacient. Quasi tots els tipus d'intervencions es poden realitzar ara per abordatge laparoscòpic.

Aquesta nova manera d'operar treballa amb l'ampliació de la imatge i permet una gran precisió, similar a la que suposaria fer-ho a través d'unes lents d'augment. El fet de treballar per accessos a través de la pell (ports) fa que la ferida quirúrgica sigui molt més petita i, per tant, disminueix en gran manera el dolor postoperatori. D'altra banda, l'acurat control del sagnat quirúrgic redueix al mínim la necessitat de transfusió de sang.

Es tracta d'una revolució en la manera d'entendre la cirurgia que permet un refinament de les diverses intervencions quirúrgiques i no simplement evitar les grans ferides tradicionals. Aquest abordatge ens permet oferir el tractament més eficaç per a la curació de malalties oncològiques -la cirurgia- minimitzant les lesions col·laterals que qualsevol cirurgia suposa.