Augment de pit mitjançant pròtesi

Augment de pit mitjançant pròtesi (Millora el volum i la forma del pit)

Són moltes les dones que, per causes genètiques o després de l’embaràs, no estan satisfetes amb el volum i la forma dels seus pits.

La mamoplàstia d’augment és una tècnica de cirurgia de les mames destinada a millorar el volum i la forma del pit femení que l’ajudarà a sentir-se millor amb si mateixa.

Ja en la primera visita, es defineix el tipus de pròtesi i el volum que millor s’adapta a les seves expectatives.

Normalment s’aconsella utilitzar una pròtesi les dimensions de la qual es corresponguin amb la mida de la mama i del tòrax i que permeti omplir-la de manera normal.

Per escollir la mida de l’implant amb exactitud i establir les dimensions idònies, es mesura la longitud, l’alçada i la projecció desitjada.

aumento-mama-pecho-protesis-tratamiento-cirugia-estetica-corporal-teknonaumento-mama-pecho-protesis-tratamiento-cirugia-estetica-corporal-teknon


Preoperatori

Un cop es té decidida la intervenció, es fa un preoperatori (ECG, mamografia, analítica completa amb coagulació).

En una segona cita, es comenten amb la Dra. A. M. Torres els detalls de la intervenció. Recomanem una pauta preparatòria de medicació homeopàtica (Boiron®).


Anestèsia

La intervenció es realitza a l’Hospital Quirón Teknon i es fa amb sedació i anestèsia local. Només en cas de col·locació de pròtesi retromuscular és necessària l’anestèsia general.

L’anestèsia és duta a terme per experts anestesistes del grup CEDO.


Procediment quirúrgic

En la mamoplàstia d’augment es decideix la tècnica segons les característiques de la pell, el teixit mamari, l’estructura òssia i l’edat de la pacient.

Hi ha diferents vies per a la col·locació de les pròtesi; bàsicament es parla de la via axil·lar, la via areolar i la via submamària.

Cal especificar amb la pacient on es col·locarà la pròtesi: darrere del múscul, darrere de la fàscia muscular o darrere de la glàndula mamaria.


Hospitalització

La durada de la intervenció es d’una hora, aproximadament.

En general, les pacients ingressen una nit a l’Hospital Quirón Teknon i se’ls dóna l’alta l’endemà de la intervenció.


Cures posteriors

Es recomanen com a mínim 2 o 3 dies de repòs.

La Dra. A. M. Torres recomana portar sostenidor esportiu durant 2 setmanes. A poc a poc es poden fer les activitats esportives normals del dia a dia, excepte aixecar pesos o ajupir-se.


Riscos

La cirurgia d’augment mamari és realitzada per la Dra. A. M. Torres, membre de la SECPRE, i encara que les complicacions són poc freqüents, cal parlar honestament de la possibilitat mínima de riscos de la cirurgia:

 • Problemes de la cicatriu: en pacients amb la pell clara i gruixuda pot produir-se l’engrossiment de les cicatrius. Per evitar-ho, tenim molta cura en les sutures quirúrgiques.
  Passada una setmana de la mamoplàstia d’augment, recomanem fer servir apòsits de silicona Trofoeslastin de Novartis® i oli de rosa mosqueta. Així mateix, fem un seguiment de la cicatrització en les visites posteriors a la intervenció.
 • Contractura capsular: consisteix en un enduriment de la cicatriu interna al voltant de la pròtesi. Segons els estudis, succeeix entre un 2 i un 5 per cent dels casos. Per prevenir-la, es recomana fer massatges postoperatoris, que fa la pacient mateixa.
 • Infecció de la pròtesi: succeeix molt rarament, segons els estudis en un 1% dels casos. Es prevé extremant les mesures antisèptiques als quiròfans i administrant antibiòtics durant 5 dies en el postoperatori.
 • Rotació de la pròtesis.
 • Hematoma: el resultat estètic de la cirurgia d’augment mamari és excel·lent perquè busquem la perfecció en els nostres resultats. Una vegada finalitzat el procés de cicatrització i inflamació, els pits presentaran un aspecte ferm i una consistència natural.

Recomanacions:

Abans de la intervenció (preoperatori)

 • Començar una setmana abans a prendre la medicació homeopàtica indicada.
 • La nit abans de la cirurgia es pot dutxar, sense fer servir olis o cremes hidratants.
 • Cal estar en dejuni (no es pot fumar ni consumir begudes alcohòliques abans de la intervenció).

Recordi portar el següent (documentació i peça de roba indicada)

 • Consentiments llegits i signats.
 • Documentació d’ingrés llegida i signada (carpeta blava).
 • Preoperatori (analítica, ECG, RX de tòrax si se n’ha fet) .
 • El sostenidor recomanat per la doctora.
 • Cal dur roba còmoda.

Després de la intervenció (postoperatori)

 • Cal demanar hora de visita de control entre 4 i 7 dies després de la cirurgia.
 • Pot dutxar-se a partir del segon dia. Després de la dutxa cal curar les ferides amb desinfectant (Povidona o Cristalmina) i aplicar una crema antibiòtica tipus Bactroban.
 • El sostenidor s’ha de dur de dia i de nit les 2 primeres setmanes i, a partir d’aleshores, només dues setmanes més durant el dia.
 • S’aconsella fer algun drenatge limfàtic o INDIBA.
 • Prendre la medicació segons la pauta indicada (antibiòtic, analgèsia i antiinflamatoris).
 • Continuar la homeopatia segons la pauta.
 • Intentar guardar un mínim de 2 o 3 dies de repòs. No faci cap esforç, però surti a caminar.
 • Dormir amb el tòrax una mica elevat li facilitarà la reducció de la inflor.
 • Si té algun dubte o alguna molèstia, pot trucar a les consultes o al telèfon de la doctora.

També pot descarregar-se directament en el seu dispositiu la següent informació d'utilitat sobre aquesta intervenció de cirurgia mamària a Barcelona en format PDF:

Recomanacions per a l'augment mamari (Fases Pre i Postoperatòria)


Augment de mames amb greix propi

"Augment de pit mitjançant la utilització del greix propi de la pacient com a material de farciment".


El greix que es troba per sota de la pell (teixit subcutani) va desapareixent paulatinament en envellir i en les mames es pot apreciar molt clarament.

Entenem per lipoestructura la tècnica que ens permet aportar volum a diferents zones del cos mitjançant la utilització del greix propi del pacient com a material d’ompliment. En el cas de les mames, aquest greix s’introdueix a nivell del teixit subcutani i a nivell intramuscular.

Fer servir el greix de la pacient mateixa com a material d’ompliment per restaurar i donar volum o remodelar evita qualsevol possible rebuig o incompatibilitat, ja que es tracta d’un material de la pacient mateixa. Podem definir el greix antòleg com el millor material d’ompliment i el menys nociu per a l’organisme.

És molt important la tècnica d’implantació de greix per assegurar que sobrevisqui a la zona implantada i es mantingui el volum creat i aconseguir que el greix no es reabsorbeixi a llarg termini.


Preoperatori

Un cop s’hagi decidit la intervenció, es farà un preoperatori (ECG, mamografia, analítica completa amb coagulació).

En una segona cita, es comenten amb la Dra. A. M. Torres els detalls de la intervenció.


Anestèsia

Per a l’obtenció del teixit de greix i el posterior implant, cal anestèsia local i de vegades sedació depenent de la pacient i del greix que sigui necessari en cada cas.


Procediment quirúrgic

Les zones donants més freqüents són: abdomen, cara interna de les cuixes i genolls, trocànters (cartutxeres) i papada.

Totes les liposuccions es fan a l’Hospital Quirón Teknon amb el nostre liposuctor BODY-JETT de Humanmed, que ens permet extreure el greix més fàcilment mitjançant aigua a pressió, de manera que s’eviten hematomes i els postoperatoris són més suportables. El greix extret s’emmagatzema estèrilment, sense necessitat de manipulacions, es va rentant amb sèrum i queda llest per a la infiltració.

Per evitar que el greix es reabsorbeixi i fer que el resultats siguin duradors, la infiltració o l’empelt del teixit de greix es fa de forma intramuscular i subcutània, a través d’incisions mínimes. S’utilitzen microcànules amb les quals es dipositen petits implants; així el teixit receptor pot adaptar-los i vascularitzar-los i hi ha un percentatge de reabsorció més baix.


Hospitalització

Depenent de la durada de la intervenció es decideix si és necessària l’hospitalització o si és possible fer la cirurgia en règim ambulatori.


Cures posteriors

La pacient ha de dur una faixa de compressió com en les liposuccions, s’han de fer drenatges limfàtics a les zones donants i aplicar calor moderada a les zones receptores. No s’ha de fer exercici físic durant el primer mes, i cal hidratació cutània i evitar l’exposició solar durant primer mes.


Riscos

En el cas d’augment mamari cal destacar que la injecció de greix purificat al pit no modifica en absolut el risc de càncer de mama segons les dades disponibles actualment.

Poden aparèixer calcificacions benignes que, en mans d’un radiòleg expert i amb un fonògraf de qualitat, són fàcilment distingibles de les calcificacions sospitoses per la seva forma i la seva localització.

Poden aparèixer quists de greix, que són benignes, però de vegades són palpables o poden requerir una punció per avaluar-se.

De tota manera i per evitar sorpreses innecessàries, es recomana un control mamogràfic estricte els primers anys amb la intenció de documentar clarament l’aparició d’aquestes imatges i evitar confusions en el futur:

Primera mamografia als cap de 9-12 mesos de la intervenció quirúrgica. Seguiment cada 6 mesos els 2 anys posteriors a la primera mamografia.