Blefaroplàstia

BlefaroplastiaBlefaroplastia

Les parpelles caigudes o les bosses ens fan semblar cansats, tristos.

La cirurgia de les parpelles (blefaroplàstia) és una tècnica quirúrgica que consisteix a corregir l’excés de pell i les bosses de greix de les parpelles superiors i inferiors.

La cirurgia de les parpelles superiors consisteix a extirpar la pell sobrant i restaurar la tensió normal del múscul.

En les parpelles inferiors, s’eliminen les bosses de greix, que de vegades poden arribar a tenir grans dimensions.

No hi ha una edat més adient per a aquest tipus d’intervenció, ja que l’aparició de bosses sota els ulls pot donar-se tant en persones joves com en edats avançades, encara que, a mesura que els teixits d’aquesta zona es relaxen, s’accentuen les bosses i hi ha més pell sobrant.

Aquesta tècnica pot aplicar-se sola o juntament amb d’altres cirurgies estètiques de la cara destinades a eliminar les arrugues facials o la flacciditat del rostre.


Preoperatori

És important que vostè informi sobre els seus hàbits quotidians (si és fumador o consumeix alcohol), si fa servir ulleres o lentilles, si té alguna al·lèrgia, si pren algun medicament o si ha tingut algun problema ocular.

Abans de la intervenció es fa un estudi preoperatori: ECG, analítica completa i placa de tòrax si s’és fumador.

La Dra. Ana M. Torres li indicarà com preparar-se per a la intervenció. Això inclou un protocol de medicació homeopàtica que ha de començar a prendre una setmana abans de la intervenció.


Anestèsia

La Dra. Ana M. Torres utilitza anestèsia local juntament amb una sedació.


Procediment quirúrgic

Aquesta intervenció de Cirurgia estètica és realitzada al Centre Mèdic Teknon.

Habitualment la blefaroplàstia es fa amb anestèsia local i en alguns casos amb sedació. En cap cas es recomana l’anestèsia general.

La durada de la intervenció acostuma a ser de mitja hora a una hora, depenent de si s’operen les quatre parpelles alhora o només les superiors o les inferiors.

Aquesta intervenció pot fer-se de dues maneres:

  1. Via externa: Es realitza un petit tall sota les pestanyes pel qual s’extreuen les bosses de greix i que es tanca mitjançant una sutura molt fina que, a la vegada, serveix per tibar la pell.
  2. Via interna (transconjuntival): Consisteix a fer una petita incisió a l’interior de la parpella, sense ferida externa, per la qual es treu el greix a través de la mucosa interna de la parpella.
    En aquest tipus d’operació es protegeixen els ulls amb unes lents de contacte especials (protector ocular) després de posar unes gotes anestèsiques.
    Aquest procediment és el més comú per a persones de menys de 40 anys que no necessiten que s’extirpi pell. El gran avantatge d’aquesta tècnica és que no deixa cicatriu.

Cures posteriors

Les possibles molèsties postoperatòries se solucionen amb la medicació homeopàtica que li prescriurà la Dra. Ana Torres i algun calmant tipus paracetamol. En la majoria dels casos no són necessaris calmants més forts.

És aconsellable aplicar compreses fredes o banyades en camamilla els primers dies.

Si apareixen irritació als ulls, signes de conjuntivitis o d’infecció o reaccions a l’anestèsia, haurà de consultar-ho amb la doctora. Des del primer dia i fins a passats dos mesos, ha de protegir la zona del sol amb ulleres grosses que protegeixin lateralment. Transcorreguts deu dies de l’operació, pot maquillar-se.

És convenient utilitzar un fotoprotector d’alta graduació que pot usar-se com a base per al maquillatge.

Se li indicarà quan pot tornar a veure la televisió (habitualment vint-i-quatre hores després de la intervenció), a llegir (generalment, transcorregudes quaranta-vuit hores), quan pot tornar a utilitzar lents de contacte si les necessita i quan pot incorporar-se a la feina (normalment entre el cinquè i el setè dia després de la blefaroplàstia).

A partir d’aleshores, podrà reintegrar-se a la vida social sense cap senyal de la intervenció.

Pot descarrgar-se directament en el seu dispositiu la següent informació d’utilitat en format PDF.