Dr Alfredo Manelli

AlfredoMannelli

Especialitat:
Oftalmologia
Especialitats:
  • Oftalmologia
Hospitals on treballa:
  • Centro Médico Teknon
Consulta: Consultoris Vilana (despatx 178-179)
Informació general

El Dr. Alfredo Mannelli és oftalmòleg especialista en glaucoma. Va realitzar la carrera de Medicina i Cirurgia i va desenvolupar el seu programa de residència a la Universitat de Florència (Itàlia), obtenint el 1992 el títol d'Oftalmòleg amb qualificació d'Excel·lent Cum Laude. Posteriorment, el 1993-1994, va realitzar un programa d'especialització clínico-quirúrgicaena Glaucoma com a Visiting Fellow al Massachusetts Eye and Ear Infirmary – Harvard Medical School de Boston. El 1994 va obtenir una beca de recerca al Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i entre el 1995 i el 1998 va ser metge adjunt d'aquest mateix Servei. Des del 1995 fins al 2006 va dirigir la Unitat de Glaucoma de l'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de Barcelona i va ser Professor Associat d'Oftalmologia de la Universitat Autònoma de Barcelona del 2001 al 2006. Del 2007 al 2011 va codirigir la Unitat de Glaucoma (IOB). Des del 2011 és Director del Centre de Tractament Integral del Glaucoma (CTIG) al Centre Mèdic Teknon de Barcelona.

Des del 2012 al 2016 va ser President de la Societat Espanyola de Glaucoma (SEG).

El Dr. Alfredo Mannelli ha presentat comunicacions personals sobre el diagnòstic i el tractament del glaucoma a nombrosos Congressos, Cursos i Simposis nacionals i internacionals. Ha publicat articles en revistes científiques i ha col·laborat en la publicació de llibres sobre diferents aspectes de la patologia glaucomatosa. Ha participat en el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques per al tractament del glaucoma i en assaigs clínics multicèntrics per al desenvolupament de nous fàrmacs antiglaucomatosos. Ha estat membre del Comitè Científic de l'International Glaucoma Symposium (IGS) i de la Junta Directiva de l'European Glaucoma Professionals Club.

Actualment és President Honorífic de la Societat Espanyola de Glaucoma (SEG).

Les seves àrees d'interès especial són les noves tècniques de cirurgia no perforant i mínimament invasiva per al tractament del glaucoma.