Què és i com es tracta la síndrome piriforme o també anomenada síndrome piramidal?

La síndrome del piramidal, també coneguda com a síndrome piriforme, és una afecció que causa dolor a la regió glútia i el nervi ciàtic, a causa de la compressió del nervi ciàtic pel múscul piriforme, un múscul petit ubicat a la part posterior del maluc que ajuda a la rotació externa de la cama.

El tractament de la síndrome del piramidal pot variar segons la gravetat dels símptomes i la causa subjacent. Algunes opcions de tractament inclouen:

  • Descans i teràpia física: El repòs i la fisioteràpia poden ajudar a alleujar el dolor i millorar la força i flexibilitat del múscul piriforme i els músculs que l'envolten. Els exercicis d'estirament i enfortiment són fonamentals en aquest tipus de tractament.
  • Teràpia amb ones de xoc: Aquest tractament utilitza ones de so d'alta energia per estimular la curació i reduir la inflamació a la zona afectada.
  • Injeccions: En alguns casos, es poden fer servir injeccions de corticosteroides o anestèsics locals per reduir la inflamació i el dolor.
  • Medicaments per al dolor: En alguns casos, es poden prescriure medicaments analgèsics per alleujar el dolor.
  • Cirurgia: Si els tractaments conservadors no funcionen, es pot considerar una cirurgia per alliberar el múscul piriforme i reduir la pressió sobre el nervi ciàtic. Aquesta opció es reserva per a casos greus i de llarga durada.