Què és i com es tracta la tendinopatia glútia?

La tendinopatia glútia, també coneguda com a síndrome de dolor trocantèric, és una afecció que causa dolor a la part exterior del maluc i la cuixa a causa d'una lesió o degeneració del tendó del gluti mitjà o el gluti mínim, que s'insereixen al trocànter major del fèmur. Aquesta afecció pot passar en persones de totes les edats i nivells dactivitat, però és més comú en dones grans i atletes dalt impacte.

El tractament de la tendinopatia glútia pot variar segons la gravetat de la lesió i els símptomes del pacient. Algunes opcions de tractament inclouen:

  • Repòs: Descansar la zona afectada pot ajudar a alleujar el dolor i permetre que el tendó es recuperi. En alguns casos, pot ser necessari utilitzar crosses o una fèrula per reduir la pressió sobre la zona.
  • Fisioteràpia: Els exercicis d'enfortiment i estirament poden ajudar a millorar la força i la flexibilitat del múscul gluti, cosa que pot reduir la pressió sobre el tendó afectat.
  • Teràpia amb ones de xoc: Aquest tractament utilitza ones de so d'alta energia per estimular la curació i reduir la inflamació a la zona afectada.
  • Injeccions: En alguns casos, es poden fer servir injeccions de corticosteroides o plasma ric en plaquetes (PRP) per reduir la inflamació i el dolor.
  • Cirurgia: Si els tractaments conservadors no funcionen, es pot considerar una cirurgia per reparar el tendó afectat. Aquesta opció es reserva per a casos greus i de llarga durada.