Actividad Asistencial cirugía ortopédica

Activitat assistencial

Especialistes en Cirurgia ortopèdica i Traumatologia, Reumatologia i Medicina de l'esport

Especialistes en Cirurgia ortopèdica i Traumatologia, Reumatologia i Medicina de l'esport afronten conjuntament el diagnòstic i tractament de lesions musculoesquelètiques, dels nervis perifèrics i afeccions articulars.

Molts casos clínics han de ser i són tractats des d'un punt de vista multidisciplinari i en tots els tractaments quirúrgics es procura la composició de l'equip més capacitat per a la seva resolució, comptant amb la col·laboració de membres del cos facultatiu del centre o facultatius externs, si així es considera adequat. De la mateixa manera, l’ITRT ofereix el seu suport a altres equips mèdics que es puguin beneficiar de la seva experiència i acreditació en l'ús de recursos terapèutics innovadors, com són els tractaments amb cèl·lules mare.

Cirurgia ortopèdica i Traumatologia

La Cirurgia ortopèdica i Traumatologia afronten les malalties de l'aparell locomotor, les parts musculars, les òssies o les articulars, ja siguin per causa degenerativa o traumàtica, agudes, cròniques o recurrents, abastant també l'estudi d'aquelles congènites o adquirides en els seus aspectes preventius, terapèutics, de rehabilitació o d'investigació, i que afecten l'aparell locomotor des de la infància fins a la vellesa.

Tot i que l'especialitat utilitza habitualment tractaments sense recórrer a la cirurgia, hi ha situacions que la requereixen com a única possibilitat de solució. Durant la segona meitat del segle xx, en paral·lel a l'avenç de les tècniques d'anestèsia, es va experimentar una immensa evolució de l'especialitat amb el desenvolupament d'implants i tècniques per a la fixació de fractures o estabilització de la columna vertebral i la substitució protèsica d'articulacions, tècniques que avui dia ofereixen alts nivells de seguretat i resultats excel·lents. Extraordinari ha estat l'avenç que han possibilitat les tècniques artroscòpiques que permeten la perfecta visualització interna de les articulacions i l'actuació sobre elles amb mètodes molt incruents.

L'ITRTEste enlace se abrirá en una ventana nueva disposa d'un equip d'especialistes de reconeguda experiència en tots aquests camps, els mitjans adequats i la més alta tecnologia que aporta el Centro Médico Teknon per al seu exercici

Reumatologia

Tot i que les malalties reumàtiques han acompanyat l'ésser humà des del principi dels temps, la Reumatologia moderna, constituïda com a especialitat, tan sols té poc més de 50 anys. És l'àrea de la medicina dedicada a l'estudi de les malalties mèdiques que afecten les articulacions i/o els teixits que les envolten, ocasionant dolor, rigidesa i impotència funcional amb limitació del moviment.

Existeixen més de 250 malalties reumàtiques, una gran part de les quals afecten de forma mecànica i localitzada les diferents estructures, que anomenem malalties degeneratives, la més coneguda de les quals és l'artrosi, que afecta una o més articulacions, i de forma progressiva va destruint el cartílag articular. En les altres malalties reumàtiques o malalties autoimmunes, tal com el nom indica, les defenses del mateix malalt es revelen no solament contra l'aparell locomotor sinó també contra els seus òrgans (cor, pulmó...). En l'afectació articular es produeix una gran inflamació de la sinovial que pot arribar a destruir les articulacions.

El reumatòleg és el metge especialista adequat per afrontar el diagnòstic i el tractament d'aquestes malalties. L’ITRT té una composició multidisciplinària i està integrat per un equip investigador que disposa de reumatòlegs d'acreditada experiència, amb coneixements que posen a disposició dels pacients.