Institut de Pneumologia: Especialistes en malalties respiratòries


A l'Institut de Pneumologia Teknon comptem amb un equip únic, format pels millors professionals especialistes.

Al nostre Institut rebrà un servei integral i de màxima excel·lència per prevenir, diagnosticar i resoldre qualsevol problema respiratori, per complex que sigui. Ens distingeix l'atenció personalitzada, àgil, segura i de qualitat.

La pneumologia és la part de la medicina que ocupa la fisiologia i la patologia de l'aparell respiratori. La seva finalitat bàsica és l'estudi de l'etiologia, epidemiologia, patogènia, fisiopatologia, semiologia, diagnòstic, tractament, prevenció i rehabilitació de les malalties respiratòries. La missió del Servei de Pneumologia del Centre Mèdic Teknon és promoure i millorar la salut dels pacients, oferint la màxima excel·lència en l'atenció sanitària i en el tracte personal. L'equip de persones que constitueixen aquest Servei s'implica i es compromet de manera activa a prestar, d'una forma personalitzada i humana, la millor assistència pneumològica disponible actualment, aplicant els mètodes diagnòstics, preventius i terapèutics amb criteris d'equitat i eficiència.


La nostra Missió:

1. Compromís amb els objectius del Centre Mèdic Teknon i sentit de pertinença a aquest.
2. Orientació al pacient per satisfer les necessitats i expectatives.
3. Responsabilitat professional, corporativa i social.
4. Humanitat en l'atenció i el respecte pel pacient.
5. Assistència als pacients que acudeixen a les consultes externes.
6. Assistència mèdica als pacients ingressats en hospitalització.
7. Realitzar i interpretar les tècniques específiques per al metge pneumòleg.
8. Ètica i respecte a les persones, els seus drets i valors. Compliment de la Normativa Deontològica i Ètica que regeixen universalment la professió mèdica.
9. Compromís amb la innovació en investigació. Cerca permanent de l'excel·lència assistencial, docent i investigadora. Desenvolupament de projectes de recerca propis i col·laboradors d'estudis externs.
10. Competència clínica i pràctica de la medicina basada en la millor evidència científica disponible.
11. Treball en equip i relació entre professionals basada en accessibilitat, confiança i transparència. Treball en conjunt amb metges del Servei d'Urgències en l'atenció del pacient respiratori agut i la col·laboració amb les altres especialitats medicoquirúrgiques que sol·licitin avaluació del pacient pel Servei de Pneumologia.
12. Assistència i participació en sessions clíniques: revisió de casos clínics, formació contínua.
13. Organitzar i participar en comitès multidisciplinaris com fòrums de discussió de casos clínics i consens científic amb els diferents especialistes del campus.Tractaments per a malalties respiratòries

Al Centre Mèdic Teknon, el nostre objectiu és lliurar una atenció d'excel·lència per a tots els nostres pacients. Així mateix, el nostre Institut de Pneumologia ofereix tractament per a qualsevol malaltia respiratòria. Dins de les especialitats comptem amb unitats específiques per diagnosticar i tractar el tabaquisme, Covid-19, Asma i Epoc.

  • Estudi poligràfic del somni al domicili o al Centre Mèdic Teknon.
  • Titulació CPAP amb AutoCPAP.
  • Pulsioximetria
  • Test de la marxa o caminada de 6 minuts.
  • Videobroncoscòpia
  • Laboratori de funció pulmonar: Espirometries pre i post broncodilatadora, proves de difusió (DLCO/VA), volums pulmonars per dilució d'heli, ventilació voluntària màxima.