L'acne i les seves seqüeles

acne

Què és l'acne i a qui afecta?

L'acne és un trastorn de la unitat fol·licle-sebàcia de la pell en què participen diferents factors:

  • Predisposició personal (no tots els adolescents tenen acne)
  • Alteracions hormonals que afecten glàndules sebàcies

Per què amb més de 30 anys segueixo tenint acne?

A més de la predisposició personal, les hormones són les responsables de "prolongar" l'acne en les dones. Cal investigar trastorns menstruals, quists ovàrics, etc. Altres factors que influeixen són l'ús de maquillatges grassos i l'estrès.

Un tractament per a cada pacient

  • Una de les majors ajudes per curar l'acne en la majoria de les persones és el tractament amb isotretinoïna: és un derivat de la vitamina A que modifica el metabolisme de la pell, disminueix la producció de greix i evita l'obstrucció fol·licular. Només la recepta el dermatòleg i la dosi depèn del pes del pacient. El tractament dura de 6 a 12 mesos. Cal anticoncepció estricta (produeix dany fetal greu) i no consumir alcohol.
  • Els peelings amb àcid salicílic, que només han de ser realitzats per un dermatòleg, són d'ajuda per netejar en profunditat l'excés de greix i destapar els fol·licles (porus).

Quin és el tractament de les seqüeles?

Els petits senyals vermells poden ser fàcilment eliminats amb àcid glicòlic mitjançant peelings que han de ser realitzats per un dermatòleg.

Per marques més profundes o autèntiques cicatrius l'única solució és el Làser Erbi Fraccional, que és l'únic tractament actual capaç d'aconseguir la desaparició gairebé completa (depèn de cada cas) d'aquesta seqüela. Es tracta d'un tractament no agressiu, que allisa la superfície de la pell sense produir cremada ni ferida i permet una recuperació de l'aspecte normal de la persona en 12-24 hores. Són necessàries entre 3 i 6 sessions, realitzades entre 1 i 2 anys.

acne-2Láser 1540 (abans) - (3 sessions després) acne-3
Láser 1540 (abans) - (4 sessions després)