Paràlisis Facial

Què és la paràlisis facial?

Paràlisis facial generalment es refereix a la debilitat dels músculs facials (A nivell ocular, es paralitza el múscul orbicular, encarregat del correcte tancament de les parpelles), principalment com a resultat d’un dany temporal o permanent del nervi facial.

parálisis facial

Causes

Tot i que la causa més comú és la paràlisis de Bell, en realitat hi ha moltes causes diferents, i el tractament i el pronòstic varien molt depenent de la causa. (Infeccions virals, extirpació d’un neuroma acústic o d’un tumor del nervi facial, o quan s’opera sobre la glàndula paròtida, traumatismes).

Els símptomes oculars poden variar de persona a persona i varien segons el grau de paràlisi facial. Aquests símptomes poden incloure, lagoftàlmiaEste enlace se abrirá en una ventana nueva (tancament incomplet de les parpelles), que a la vegada poden provocar lesions corneals per exposició, llagrimeig i ectropi.

Maneig

El maneig és múltiple, és necessària una adequada lubricació ocular. Al dormir, pot ser necessari enganxar la parpella amb cinta adhesiva perquè l’ull es mantingui tancat.

Depenent de la gravetat de la paràlisi facial i el pronòstic, h ha opcions quirúrgiques per corregir els problemes mèdics i cosmètics, que inclouen:

  1. Pes de l’or o platí de la parpella superior
  2. Injeccions d’àcid hialurònic
  3. Cantoplàstia