Artrosi (model animal equí)

Aquest estudi efectuat en model d'animal equí va ser promogut per l’ITRT i EGARSATEste enlace se abrirá en una ventana nueva. Es va dur a terme amb la preceptiva autorització prèvia i el control dels comitès d'ètica en recerca clínica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en condicions quirúrgiques que van procurar emular els estàndards exigibles en clínica humana.

En un primer moment, a l'Hospital Clínic Veterinari de la UABEste enlace se abrirá en una ventana nueva es va realitzar sota sedació la presa d'aspirat de medul·la òssia de l'estèrnum. Aquest producte va ser processat al Departament d'Enginyeria QuímicaEste enlace se abrirá en una ventana nueva dirigit pel prof. F. Gòdia. S’hi va fer la selecció i conreu de les cèl·lules mare mesenquimàtiques.

Al cap de tres setmanes es va practicar la infusió del producte cel·lular en una de les dues sofrages. A l'articulació contralateral presa com a control es va infondre sèrum fisiològic.

El comportament de tots els equins va ser similar. L'articulació infosa va passar per un breu temps inflamatori que es va resoldre espontàniament i a partir d'aquest moment va cedir la coixesa de la pota tractada, mentre que es mantenia constant en la contralateral.

Atès que es va tractar d'un estudi de seguretat, els equins van ser sacrificats als 6 mesos, i en va resultar absolutament normal l'estudi necròpsic complet