DensitometriaokDensitometriaok
DensitometríaDensitometría

Densitometria

Tècnica diagnòstica per comprovar la densitat mineral de l'os

La Unitat de Densitometria de Centro Médico Teknon realitza exploracions per comprovar la densitat mineral de l'ós, és a dir, el seu contingut en calci i la composició corporal total. La tecnologia i estructura de la unitat permeten que la realització d'aquesta prova destaqui per la seva rapidesa, ja que la seva durada no supera els tres minuts. Es tracta d'una prova senzilla que no requereix preparació prèvia. L'aparell és manipulat per un metge especialista amb un coneixement ampli en el camp del Metabolisme Ossi.

article (17)article (17)

La Densitometria es realitza mitjançant un aparell emissor de Raigs X, però la radiació total que rep el pacient és molt baixa. És una prova totalment indolora i no invasiva, que pot realitzar-se en diferents casos:

  • Nens i nenes celíacs o intolerants a la lactosa
  • Adolescents amb trastorns alimentaris, com la bulímia i l'anorèxia
  • Dones que es troben en la post-menopausa
  • Homes i dones que han rebut tractaments prolongats amb cortisona, que tenen problemes amb l'alcohol (alcoholisme), amb vides sedentàries, que tinguin antecedents familiars d'osteoporosi i fractures, o amb malalties reumàtiques de tot tipus

El pacient rep a l'instant el resultat de la prova valorada pel metge especialista en Metabolisme Ossi.

Densitometria òssia

Permet mesurar la densitat dels óssos, és a dir, el contingut de calci per centímetre quadrat a nivell del terç proximal del fèmur i de la columna vertebral.

DEMANAR HORA

Composició corporal

Permet mesurar el contingut en calci, greix i massa muscular de tot l'organisme, o per àrees d'interès.

DEMANAR HORA