Artrosi (model animal oví)

El Banc de Sang i Teixits (BST) Este enlace se abrirá en una ventana nueva va desenvolupar estudis preliminars destinats a avaluar el comportament de les cèl·lules mare infoses en articulacions prèviament sotmeses a lesió del cartílag articular i menisc.

El pas previ a l'aplicació humana va ser l'actuació en model d'animal oví, que es va dur a terme a l'Hospital Clínic Veterinari de la Universitat Autònoma de BarcelonaEste enlace se abrirá en una ventana nueva. Els procediments de selecció i conreu cel·lular es van realitzar al Departament d'Enginyeria QuímicaEste enlace se abrirá en una ventana nueva d'aquesta Universitat.

Els resultats de l'estudi van ser plenament satisfactoris, ja que es van evidenciar diferències significatives a les articulacions que havien estat tractades amb cèl·lules respecte a les articulacions control, és a dir, no tractades.

Sempre tenint en compte que es necessiten temps superiors als 6 mesos per evidenciar algun canvi regeneratiu, el cartílag articular lesionat va mostrar recuperació amb característiques hialines i els meniscos lesionats en la seva vora lliure van mostrar una regeneració completa. L'efecte es va considerar dosidependent: millor resultat a més quantitat de cèl·lules infoses.