Com és el postoperatori?

Generalment cal estar un mínim de dues hores a la clínica després de la intervenció. La durada exacta dependrà de la complexitat de cada cas i de l'evolució de cada pacient.

En sortir de quiròfan el pacient pot portar uns tamponaments nasals i una fèrula. Les primeres hores després de la intervenció convé estar-se al llit amb el cap elevat, per minimitzar la inflor del teixit i la possibilitat que apareguin blaus.

Els primers dies, la cara es pot inflar, però la inflamació desapareix al cap de pocs dies i es constata la millora.

Mentre es du el tamponament, no sol haver-hi dolor, però es pot notar embotiment del cap, les orelles tamponades, sequedat i molèsties a la gola, molèsties a les dents i, en alguna ocasió, molèsties nasals, llàgrimes excessives o esternuts.

Al cap de 3 dies de la intervenció es fa una visita de control, es treuen els tamponaments (si no s'ha fet abans) i es canvia la fèrula. És molt recomanable anar a la visita amb un acompanyant. En aquesta visita, la persona operada ja pot veure la seva nova fesomia, cosa que genera molta tranquil·litat.

Una vegada destamponat pot persistir certa obstrucció nasal a causa de la inflamació post quirúrgica. A mesura que van passant els dies la inflamació es va reduint i millorant progressivament. És normal no notar una millora immediata. Pot haver-hi certa disminució de l'olfacte, que es recupera, encara que el més habitual és que se sentin més les olors que abans.

Entre 1 setmana i 10 dies després de l'operació es treu la fèrula, en una segona visita de control.

Perquè la recuperació sigui més ràpida i menys molesta, oferim tractaments amb teràpies complementàries.

Entre 1 i 2 setmanes després de la rinoplàstia ja no sol haver-hi cap senyal evident de l'operació, tot i que pot persistir una lleugera inflor durant alguns mesos.

La millora és progressiva, i els resultats definitius s'obtenen entre els 6 mesos i els 2 anys. Durant tot aquest temps es fan controls postoperatoris puntuals.