Envelliment de les parpelles: Dermatocalasia, Bosses Palpebrals i Arrugues

Què és la dermatocalasia?

Dermatocalasia consisteix en un excés de pell a la parpella superior o inferior produint excessius plecs. Pot afectar a homes i dones i generalment es deu al procés d’envelliment.

Desafortunadament, amb el pas del temps i pels factor hereditaris, tant les parpelles superiors com les inferiors poden desenvolupar "bosses" degut a que la pell s’estira, els músculs es debiliten i el teixit adipós que envolta el globus ocular es torna més evident.

dermatocalasia

Símptomes

Normalment és de preocupació cosmètica, en alguns casos pot causar sensació de pesadesa ​​palpebral i quan és sever a la parpella superior, pot obstruir el camp visual.

Maneig

Generalment es tracta amb blefaroplàstia. La blefaroplàstia redueix la bossa de les parpelles inferiors i elimina l’excés de pell de les parpelles superiors.

Aquesta cirurgia generalment es realitza per raons estètiques. També és la forma més eficaç de millorar la vista a les persones grans, ja que les parpelles superiors caigudes afecten el camp visual superior.

La injecció de toxina botulínica tipus A és un complement molt útil en la millora estètica de molts pacients, actua relaxant la musculatura periocular, impedint la formació de les línies d’expressió (arrugues de l’entrecella, potes de gall i front). Funciona en les arrugues dinàmiques, és a dir, aquelles produïdes pels moviments. La seva durada varia segons la persona, tot i això, la mitjana és de 4 a 6 mesos.