Cirurgia de la veu (cordes vocals)

Exploració i tècnica diagnòstiques

Pólipo en las cuerdas vocalesEn el cas d’aquells pacients que pateixin trastorns de veu, procedirem a realitzar un estudi que inclourà:

 • Videofibrolaringoscòpia: es tracta d’una pantalla de televisió que, mitjançant fibra òptica, permet veure totes les estructures de gola, nas i laringe, incloent-hi les cordes vocals. Aquest estudi és ràpid i indolor, i es realitza a la mateixa consulta. En la majoria dels casos no necessita cap preparació.

  En aquells pacients que tendeixen a tenir nàusees, s’evitarà que les pateixin mitjançant una mínima anestèsia local. L’exploració en pantalla podrà ser vista per l’otorinolaringòleg, així com el pacient i els seus acompanyants. D’aquesta manera, podran veure amb claredat tota l’exploració i comprendre la detecció i explicació de malalties de les cordes vocals (nòduls, pòlips, tumors, etc.).

 • Nódulos en las cuerdas vocalesEstroboscòpia: es tracta d’una exploració que fa possible l’alentiment de les cordes vocals. D’aquesta manera permet veure-les de manera minuciosa, ja que, en condicions normals, les cordes vocals vibren a una gran velocitat. És molt útil en:
  • Professionals de la veu: actors, cantants, comercials, mestres, locutors, etc.
  • Nens o adults que pateixen alteracions constants o intermitents de la veu.
  • Aquelles persones que més enllà de la seva activitat professional tinguin una activitat vocal (cant, teatre, etc.).
  • Diagnòstic precoç del càncer de laringe..

Tractament: fonocirurgia de la veu

Fibroendoscopia

És un tractament quirúrgic de les anomalies de les cordes vocals que s’utilitza en el cas que no puguin corregir-se mitjançant tècniques conservadores (medicació, logopèdia).

Les intervencions es duran a terme amb un microscopi. En moltes ocasions s’utilitzarà el làser CO2 que permet una altíssima precisió. Així, es minimitza al màxim el sagnat, per la qual cosa s’evita el dolor postoperatori, a més d’accelerar i millorar la cicatrització.