Miocardi (model animal)

Aquesta linea de recerca de ITRT es dirigeix a generar evidència científica de l'efecte antiinflamatori i antifibròtic del PRP en la interfase elèctrode-miocardi quan s'aplica en el punt d'ancoratge d'elèctrodes epicàrdics.

Els estudis, realitzats en model caní i porcí, van ser coordinats pel Dr. Joaquim Delclós, cardiocirurgià de l'Hospital Ntra. Sra del Mar de BarcelonaEste enlace se abrirá en una ventana nueva, amb la participació dels professors Jordi Durall i Carmen Diaz-Bertrana de l'Hospital Clínic Veterinari de la UABEste enlace se abrirá en una ventana nueva i el Prof. Martí Pumarola de la Facultat de Veterinària.

Els resultats van evidenciar el potent efecte antifibròtic del PRP aleucocitari ja que la fibrosi al voltant de l'ancoratge es va reduir a la meitat en comparació amb els casos en què no es va aplicar PRP.

L'interès traslacional d'aquests estudis rau en la possibilitat de millorar l'eficàcia i allargar considerablement la vida dels marcapassos epicàrdics que són utilitzats en pediatria.