L'any 2002, el Centro Médico Teknon va aconseguir per primera vegada el segell daurat de la Joint Commission International (JCI), l'organització més exigent i amb més experiència i reconeixement mundial en acreditació sanitària. Aquest reconeixement li va ser concedit per la qualitat i la seguretat assistencial i avui, 20 anys després, Teknon ha aconseguit obtenir aquesta acreditació per setena vegada consecutiva. Es converteix així en un dels pocs centres hospitalaris de tot el món a obtenir aquesta acreditació set vegades consecutives i l'únic d'Espanya a aconseguir-lo.

joint commission (2)joint commission (2)Programa de qualitat i seguretat permanentment revisat

El programa d’acreditació de la JCI inclou un conjunt de normes exigents que representen el coneixement més actual i rigorós en la seguretat del pacient i en la millora de la qualitat. Aquests estàndards estan destinats a estimular la millora contínua, sistemàtica i de tota l’organització sanitària en el rendiment diari i en els resultats de l’atenció al pacient.

Després de sotmetre's a l'estudi exhaustiu de 1.200 paràmetres de qualitat i seguretat vinculats directament o indirectament als processos d'assistència i atenció al pacient que fan els auditors de la JCI cada tres anys, el Centro Médico Teknon rep ara aquesta setena reacreditació.

Aquesta avaluació la va fer un equip d'avaluadors externs, professionals de l'àmbit sanitari nacionals i internacionals, i va incloure la revisió de totes les àrees clíniques i de suport, els processos assistencials, així com entrevistes a professionals i també a pacients.

Estímul de la millora contínua de la qualitat i la seguretat en l’atenció al pacient

L'organització sense ànim de lucre Joint Commission International treballa des dels anys 90 a més de 100 països per millorar la seguretat del pacient i la qualitat de l'atenció, oferint serveis d'acreditació sanitària a escala internacional. Aquesta organització audita hospitals, sistemes i agències de salut, ministeris governamentals i institucions, promovent estàndards assistencials rigorosos. La JCI és l'acreditació sanitària amb més prestigi a tot el món pel seu nivell d'exigència alt, per la seguretat que aporta al pacient i per la rigorosa i exhaustiva avaluació de tots els processos d'atenció.

Centro Médico Teknon, un referent a Espanya a l'acreditació de la JCI

Centro Médico Teknon és un dels pocs centres hospitalaris de tot el món que han aconseguit mantenir de manera ininterrompuda, des de l'any 2002, l'acreditació de la JCI. Això ha estat possible gràcies al compromís de tots els seus professionals amb l'excel·lència en el compliment dels estàndards de qualitat que marca la Joint Commission International, així com per la seva implicació en la millora contínua dels processos assistencials, posant sempre el pacient al focus de totes les actuacions. Centro Médico Teknon se centra a cuidar la salut i el benestar de les persones posant a la seva disposició serveis sanitaris de màxima qualitat, i per això els sistemes de qualitat normalitzats són un suport important en el camí del Centre cap a l'excel·lència.

Així mateix, el centre forma part de Quirónsalud, que recentment s'ha convertit en el primer grup hospitalari privat del món a obtenir l'acreditació Joint Commission International Enterprise, després d'una exhaustiva auditoria en la qual s'han avaluat els sistemes de gestió assistencial i operativa del grup des del punt de vista de la qualitat assistencial, la seguretat del pacient i l'efectivitat i eficiència dels seus processos, assistencials i de suport.

Al costat de Teknon, hi ha més centres de Quirónsalud que ja compten amb el segell daurat de la Joint Commission International: l'Hospital Quirónsalud Barcelona, l'Hospital Universitari Dexeus, l'Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, la Clínica Ricardo Palma a Lima (el Perú) i la Clínica Imbanaco en Cali (Colòmbia). A més, Dexeus i Quirónsalud Madrid han estat també reconeguts com a centres docents i investigadors.