La Unitat del Son del Dr. Ruiz Manzano està en funcionament des de la inauguració del Centre Mèdic Teknon, l'any 1994 i s'ha especialitzat en un dels trastorns del son més freqüents: la Síndrome d'Apnea-Hipoapnea del son (SAHS).


Què és l'Apnea del Son i com afecta el somni?

L'Apnea del Son consisteix en que, mentre el pacient dorm, la seva respiració s'interromp diverses vegades. Aquestes interrupcions podrien variar entre segons fins a minuts, depenent del grau de complexitat del pacient.

Hi ha diversos tipus d'Apnea del Son que entorpeixen el descans: ​

  • Apnea Obstructiva del Son
  • Apnea Central del Son
  • Síndrome d'Apnea del Son Complexa

Com que els símptomes dels tipus d'Apnea del Son són tan similars, per realitzar el tractament ideal per a cada pacient, cal que especialistes del son efectuïn proves diagnòstiques especialitzades. ​

Per això, a la Unitat del Somni del Dr. Ruiz Manzano s'efectuen proves com la polisomnografia nocturna, que consisteix en el registre dels esdeveniments nocturns mitjançant l'ús de sensors i monitorització a través d'un electroencefalograma.


Tractament per a l'Apnea del Son

Dins dels tractaments que realitza l'equip d'especialistes del somni de la Unitat del Dr. Ruiz Manzano, trobem: ​

  • CPAP nasal
  • Cirurgia per resoldre els defectes anatòmics que obstrueixen la gola
  • Pròtesis d'avançament mandibular

D'altra banda, hi ha altres tipus de patologies que dificulten el son i que no necessàriament es tracta de l'Apnea del Son com, per exemple, l'insomni, la narcolèpsia o la síndrome de cames inquietes. En aquells casos, el nostre equip es posa en contacte amb altres àrees de Centre Mèdic Teknon per realitzar els tractaments apropiats.


Contacte:

Consultori Marquesa (Despatx 26).

Telèfon 93 290 64 26

Mail: neumoteknon@gmail.comEste enlace se abrirá en una ventana nueva