Pseudoartrosi SALVAT

El laboratori farmacèutic SALVAT promou el desenvolupament d'aquest assaig clínic multicèntric que desenvolupa l’ITRT de Centro Médico Teknon de Barcelona i el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari La Paz de Madrid.

L'assaig té com a objectiu reafirmar la viabilitat d'ús i la seguretat, així com l'eficàcia, d'un innovador medicament de teràpia avançada anomenat HC-SVT-1001, constituït per cèl·lules mare mesenquimàtiques de teixit adipós del mateix pacient que, una vegada seleccionades i conreades pel laboratori HISTOCELL de Bilbao, són incloses en un biomaterial de fosfat tricàlcic dissenyat especialment per allotjar les cèl·lules mare.

El producte es proporciona als cirurgians i s’evita més manipulació i pèrdues cel·lulars.

El protocol de l'assaig clínic ha estat aprovat pels comitès d'ètica dels hospitals participants i per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Els resultats satisfactoris dels estudis preliminars, realitzats en model animal oví, al centre investigador de l'Associació d’Osteosíntesi situat a Davos, obren grans expectatives d'èxit d'aquest avenç terapèutic.

És oberta la inclusió de pacients en aquest assaig.

El tractament té caràcter gratuït.

Per a més informació 932 906 042