que_nassos_em_passaque_nassos_em_passa
ico_que-nassosico_que-nassos

Patologies: Què nassos em passa?


Abordem els problemes respiratoris nasals dels nostres pacients des d’una perspectiva global

Els problemes respiratoris nasals poden tenir orígens molts diversos.

Problemes al·lèrgics, endocrins o emocionals, entre d’altres, poden afectar la mucosa nasal amb una hiperreactivitat, i derivar en una rinitis, sinusitis o pòlips, i un augment de la obstrucció nasal.

També poden estar relacionats amb patologies mecàniques o congènites dels òrgans, com pot ser una desviació de l’envà o una anomalia a la vàlvula nasal.

A més, uns hàbits de vida poc saludables poden agreujar aquests problemes i els seus símptomes.


PatologiesPatologies


En la majoria de casos, no hi ha un únic motiu, sinó que són diferents els factors que fan que la persona pateixi aquest problema respiratori nasal.

Quantes més causes es coneguin, millor es pot abordar el problema.VisualEditor_-_Icon_-_Block-quote_left_grisVisualEditor_-_Icon_-_Block-quote_left_grisUn diagnòstic professional, que tingui en compte les diferents causes possibles, permet oferir una solució més efectiva.


Los motivos de consulta de nuestros pacientes pueden ser muy diversos. Consulte más abajo los más habituales.


Els nostres pacients milloren la seva qualitat de vida

En Martí, músic i cantant, ens explica en el següent vídeo els seus problemes de respiració i olfacte, i com ha canviat la seva vida.

Del programa "La Ciencia de la Salud - Respira", de La2 de TVE
Veure el programa complet

Vol conèixer més testimonis de pacients?

Veure més testimonis


Donem resposta als seus problemes respiratoris nasals

  • Se li tapa el nas i no pot respirar bé?
  • Pateix de roncs o apnees?
  • Creu que ha perdut olfacte o gust?
  • No se sent a gust amb la forma del seu nas?

Contacti amb nosaltres, i posi's en mans d'un equip d'especialistes:

info@clinicarinologica.comEste enlace se abrirá en una ventana nueva

93 199 07 70
Quins són els motius de consulta més habituals?


La congestió i la mucositat és constant

La congestió i la mucositat, els esternuts o el degoteig nasal poden ser símptomes d’un refredat o un procés al·lèrgic, i per això molta gent no els fa l’atenció necessària.

Aquest són també els principals símptomes de la rinitis i la sinusitis, que són una inflamació i engruiximent de la mucosa nasal, dels cornets i dels sins, que poden acabar en la formació de petits tumors, els pòlips nasals.

La rinitis, la sinusitis i els pòlips nasals afecten de forma significativa la vida de les persones, provocant infeccions de repetició, malestar general, disminució del rendiment, mals de caps, irritabilitat…

Un diagnòstic a temps pot evitar problemes més greus.

Tinc el nas tapat i no respiro bé

Les dificultats per respirar, el nas o les orelles tapades, les migranyes, el sagnat del nas, la sequedat de boca i faringe poden ser símptomes d’una obstrucció nasal.

Quan hi ha una obstrucció nasal l’aire no pot circular adequadament pel nas, no s’humidifica ni s’escalfa bé i no arriba en condicions òptimes als pulmons.

Una de les causes més freqüents d’obstrucció nasal és la desviació de l’envà. Això pot causar hipertròfia dels cornets.

Els cornets també es poden hipertrofiar com a conseqüència d’al·lèrgies o intoleràncies, canvis hormonals o endocrins, l’estrès…

Moltes vegades l’obstrucció nasal és el símptoma d’inici d’un tumor nasal, tant sigui benigne com maligne.

Un diagnòstic acurat permet fer un tractament complet de les causes i la simptomatologia.

Ronco per la nit i faig apnees

Els roncs són la vibració que es genera quan hi ha una obstrucció del pas de l’aire pel nas, i l’apnea és la forma més exagerada del ronc, quan el pas de l’aire es bloqueja durant uns quants segons.

A més de la falta de descans, i els problemes derivats —somnolència, manca de concentració, irritabilitat, mal de cap, disminució del desig sexual…— els roncs i les apnees poden causar amb els anys problemes cardiovasculars de diferent gravetat.

Una exploració completa permet un diagnòstic precís sobre la gravetat del problema i les conseqüències per a la salut del pacient, i un tractament adequat.

No sento les olors i els gustos

Una alteració en l’olfacte o el gust disminueix la qualitat de vida de les persones a diferents nivells, i pot tenir conseqüències greus.

Els trastorns de l’olfacte i el gust rarament constitueixen una amenaça per a la vida de les persones pel què moltes vegades no se’ls dóna un adequada atenció mèdica.

Aquestes alteracions poden ser conseqüència d’infeccions d’origen víric o bacterià, d’una rinosinusitis o d’un traumatisme.

També poden causar-les l’ús abusiu de medicaments o de substàncies tòxiques, els canvis hormonals, les malalties immunològiques, metabòliques o endocrines o, fins i tot, els problemes psiquiàtrics i psicològics.

Un estudi detallat de les causes, permet trobar la millor solució.

No m’agrada el meu nas

Algunes persones no se senten a gust amb el seu nas, ja sigui a causa de deformitats congènites o adquirides, com a conseqüència d’un traumatisme, o perquè han rebut per herència un nas amb una dimensió o forma amb què no es troben bé.

En qualsevol cas, la persona cerca una millora del seu aspecte, que molts cops es combina amb una millora funcional del nas, i que redunda en una millora psicològica del pacient.

La comunicació entre el pacient i el cirurgià permet comprendre quina millora es vol aconseguir, ajuda a què les expectatives siguin realistes i els resultats de la intervenció satisfactoris.