Preguntes_frequents_V3Preguntes_frequents_V3

Preguntes freqüents

Donem resposta als problemes i inquietuds dels nostres pacients

Rinitis, sinusitis i pòlips

Què causa la rinitis i la sinusitis?

Poden ser múltiples (al·lèrgies, infeccions, irritació, estrès…). Uns mateixos símptomes poden tenir causes diverses. Per aconseguir un diagnòstic acurat estudiem cada detalladament per donar amb la solució.

Cal sempre una operació?

Un cop es té clar el diagnòstic, es planteja el tractament. En primer lloc es valora si un tractament farmacològic pot ajudar al pacient, així com un canvi d’hàbits. La cirurgia només es practica si és indispensable.

Quin tipus de cirurgia es practica?

La cirurgia endoscòpica nasosinusal agrupa diferents tècniques per reparar anomalies que alteren les funcions del nas. La intervenció dura entre 30 minuts i 2 hores a quiròfan, depenent de la severitat de cada cas.

Puc millorar d’alguna manera els símptomes?

Una millora dels hàbits pot ajudar a disminuir alguns dels símptomes, per exemple evitar el consum d’alcohol i tabac, en cas d’al·lèrgia o intolerància, evitar-ne el consum o contacte amb l’al·lergen, també reduir l’estrès.

Quines complicacions puc patir si no em tracto?

La rinitis, la sinusitis i els pòlips generen problemes de salut que poden arribar a ser greus, com la tromboflebitis (infecció de venes cerebrals), la osteomielitis (infecció als ossos el crani) o la meningitis.

Obstrucció nasal

Què causa l'obstrucció nasal?

L’obstrucció nasal pot estar causada per una desviació de l’envà nasal, per una hipertròfia de cornets o per un tumor.

La hipertròfia de cornets també pot tenir l’origen en al·lèrgies, intoleràncies, deformitats, canvis hormonals o endocrins, abús de medicaments…

I si cal una operació, de quin tipus és?

En el cas que la causa d’obstrucció nasal tingui l’origen en una desviació de l’envà nasal, la septoplàstia permet corregir-la. La intervenció dura entre 15 i 45 minuts a quiròfan, i es pot practicar amb d’altres tècniques.

Quan de temps trigaré en recuperar-me?

Dependrà molt del tipus d’intervenció que s’hagi de fer, però després d’una cirurgia funcional, generalment al cap de 5 dies es pot reprendre amb certa normalitat —i amb molta precaució— l’activitat quotidiana.

Puc agilitzar la recuperació d’alguna manera?

Seguir les pautes dels professionals sobre el postoperatori és essencial per una ràpida recuperació. L’ús de teràpies complementàries ajuden a disminuir la inflamació i el dolor, i a reduir el temps de recuperació.

Quines complicacions puc patir si no em tracto?

L’obstrucció nasal pot generar problemes greus de salut derivats d’una insuficiència ventilatòria nasal (hipertensió, arítmies), la mala filtració de l’aire (bronquitis, asma..) o d’un son superficial (fatiga, depressió…).

Roncs i apnees

Què causa els roncs i les apnees?

Poden ser diverses les causes: manca de to muscular a la boca i la gola, relaxació muscular per l’alcohol o les pastilles per dormir, dimensió d’amígdales, paladar o úvula, deformitats als nas o sobrepès.

Com es fa el diagnòstic?

El diagnòstic dels roncs i l’apnea és complex perquè diferents patologies poden generar símptomes semblants. L’exploració completa de nas, boca, paladar, faringe i laringe permet arribar a un diagnòstic precís.

Quin és el tractament?

Segons cada cas pot implicar un canvi d’hàbits relacionat amb el consum d’alcohol, tabac i pastilles, també amb la pèrdua de pes i la posició per dormir; l’ús de mascareta (CPAP) o, en últim cas, la cirurgia funcional.

Quin tipus de cirurgia es practica?

Segons quin sigui el diagnòstic. Algunes de les més habituals són la cirurgia de cornets, si el problema està en el volum d’aquests, una cirurgia de vàlvula nasal o una septoplàstia, si hi ha desviació de l’envà nasal.

Quines complicacions puc patir si no em tracto?

Els roncs i les apnees poden provocar greus problemes cardiovasculars, des d’un increment de la pressió arterial fins a parades cardíaques, així com problemes derivats d’un son superficial, fins i tot accidents laborals.

Trastorns de l’olfacte i del gust

Què causa les alteracions de l'olfacte i el gust?

Poden ser diverses; entre les més comunes estan les infeccions víriques o bacterianes, la rinosinusitis i els traumatismes. Altres poden ser canvis hormonals, consum de tòxics o l’ús repetit de certs medicaments.

Quins són els desordres més freqüents?

La disminució de la capacitat d’olorar (hipòsmia) i d’assaborir substàncies dolces, agres, amargants o salades (hipoagèusia), la pèrdua total dels sentits de l’olfacte (anòsmia) i del gust (agèusia).

Quin és el tractament?

Segons el diagnòstic, es proposa un tractament farmacològic segons la simptomatologia, un canvi d’hàbits en cas de consum d’alcohol i tabac, tractament psicològic i teràpies i, en darrer terme, cirurgia funcional.

Sempre es pot remetre la pèrdua d'olfacte o de gust?

Algunes alteracions de l’olfacte i del gust poden ser irreversibles; és el cas de l’anòsmia (pèrdua total d’olfacte) i l’agèusia (pèrdua total del gust). Tot i així, pot millorar-se les causes per evitar altre tipus de problemes de salut.

Quines complicacions puc patir si no em tracto?

L’alteració en l’olfacte o el gust pot tenir conseqüències greus degut a la manca de detecció de perills (fuites de gas, incendis, tòxics…), per la manca d’estímuls (malnutrició, inapetència sexual…) i d’aïllament social.

Cirurgia estètica

Com sé que m’agradarà el resultat de l’operació?

Després escoltar les seves expectatives i de fer una valoració inicial, s’elabora un projecte quirúrgic personalitzat amb els resultats previstos de la seva operació. Si ho desitja, podem mostrar-li diferents opcions.

Quan de temps dura l’operació?

Depenent de l’abast de la cirurgia, la durada pot ser d’entre 15 minuts i 3 hores. El Centro Médico Teknon compta amb sales d’operació confortables i d’alta seguretat per atendre qualsevol circumstància de forma ràpida i i eficient.

Quants dies hauré d’estar sense fer vida normal?

Entre 1 i 3 setmanes és el temps aproximat que cal reposar per poder fer vida normal després de fer una rinoplàstia estètica. Hi ha tractaments complementaris que poden ajudar a la ràpida recuperació.

Quan són visibles els resultats definitius?

Entre una i dues setmanes després de l’operació desapareixen els blaus que hagin pogut sortir. De vegades pot quedar una mica d’inflor durant uns mesos. Entre els 6 mesos i els 2 anys els resultats són els definitius.

Afectarà l’operació estètica a la meva respiració?

La cirurgia la realitzen metges cirurgians especialitzats en nas. En tot cas, la funció nasal pot millorar, donat que la rinoplàstia estètica es pot combinar amb una cirurgia funcional, si és necessari.