IMG_7070 (1)IMG_7070 (1)Informar-vos que ja tenim operatiu un nou Densitómetre al Campus. Es tracta d'un Lunar Prodigy Primo d'última generació que millora molt les prestacions del que teniem fins ara, sobretot, a nivell de noves aplicacions.

El fet de seguir confiant en Lunar General Electric, també en ha permés conservar la base de dades amb pacients des de l'any 1994 amb unes 60.000 exploracions, que permetrà seguir fent els estudis evolutius de la massa ossia.

Ademés dels estudis de densitat mineral de femur proximal, de columna en adults i de columna en pediatria que feiem fins ara, el nou aparell ens permet fer:


  1. Estudi de la DMO per DEXA de columna, terç proximal del femur, avantbras (d'utilitat quan la columna o el fémur no sonvalorables per diferents motius) i cos total.
  2. Estudi de pediatria i adolescência des de'ls 5 als 20 anys amb posibilitat de fer estudis de columna, fémur i cos total amb composició corporal. Especialment útil per gastroenterologia i endocrinologia pediatriques així com en trastorns de la conducta alimentaria.
  3. Estudi de la composició corporal (massa ossia, greix, muscle) total i diferenciada a diferents zones del cos: tronc, abdomen, extremitats. Interessant tant per endocrinos per controls de pes, com per medicina esportiva per avaluar la resposta als entrenaments.
  4. FRAX: es un index que valorant la DMO Iuna serie de factors de riscens permet estimar el risc de fractura osteoporòtica a 10 anys.
  5. TBS(Trabecular Bone Score) es la valoració específica de l'ostrabecular que es el que està mes representat a nivel vertebral. Molt sovint, en pacients d'edat avançada, la presência defenòmens degeneratius discals incrementa de forma artificial la DMO de columna per la esclerosi de les platatormes vertebrals, i ens pot donar valors de DMO normals quan realment no ho son. EL TBS fa una valoració molt acurada de la qualitat de l'os trabecular i ens permet ser mes precisos en el diagnostic a aquest nivell.

L'entrega de resultats es seguirà fent com sempre, un cop acabada l' exploració, al mateix pacient i ben aviat també ho tindrem disponible al PACS, com qualsevol prova radiològica.

Seguim estant ubicats al Servei de Diagnòstics Vilana, a la planta baixa de l'Edifici Vilana, extensió 306651, on ens trobareu tots els dilluns tardes i dimarts, dijous i divendres matins, per aclarir-vos qualsevol dubte o per ensenyar-vos el nou aparell a aquells que hi estigueu interessats.

També podeu contactar amb el Dr. Albert Nadal, Reumatòleg Responsable Unitat Densitometria Ossia de Centro Médico Teknon per email: albert.nadal@quironsalud.esEste enlace se abrirá en una ventana nueva