Quina tècnica s'utilitza en la cirurgia de plexe braquial i nervi perifèric?

Les lesions de plexe braquial i de nervi perifèric són diferent a cada pacient, per això és important seleccionar la tècnica quirúrgica adequada per a la reconstrucció en funció del tipus i la gravetat de la lesió:

  • Neuròlisi. L'objectiu d'aquesta tècnica és netejar i descomprimir el teixit cicatritzat del nervi afectat i que limita la mobilitat.
  • Empelt nerviós. Amb la finalitat de reconstruir un defecte en un dels nervis seccionats, es col·loca un empelt com a pont entre els dos límits del nervi lesionat per connectar els nervis danyats. Habitualment aquest nervi pont s'extrau d'una de les extremitats inferiors.
  • Transferències nervioses. Aquesta tècnica consisteix en utilitzar un nervi sa adjacent al nervi lesionat per reconstruir la connexió dels nervis i la funció de l'extremitat.
  • Cirurgia pal·liativa. Quan no existeix la possibilitat de reconstruir el nervi és possible realitzar una cirurgia pal·liativa que consisteix en la transferència de tendons per recuperar la funció de músculs denervats de forma definitiva. Existeixen múltiples transferències tendinoses que depenen de cada situació individual.

Després de la cirurgia habitualment els pacients han de seguir un tractament de fisioteràpia i rehabilitació per ajudar a recuperar la funció. La durada d'aquest tractament pot variar en funció de la lesió, però s‘estima una mitjana d'entre 6 mesos i un any de durada.