Quins tipus de poll existeixen?

Existeixen tres tipus de poll que afecten l'home: el del cap, el del cos i el del pubis. Tots ells són semblants però diferents.

El poll humà del cap és el causant de la picor i la irritació cutània en les persones infestades, però no és transmissor de malalties com els polls del col o del pubis, que sí que poden ser vehicles de malalties.

El poll del cap és un insecte d'entre 1 i 3 mil•límetres de color grisós que corre però no salta ni vola com es creu. El seu hàbitat és el cabell del cap i no es pot reproduir fora d'aquest. La femella pot pondre fins a dos-cents ous o "llémenes", fecundats o no, a la base del cabell, on queden fortament adherits. La seva distància de la base del cabell pot indicar el temps que fa que aquestes llémenes es van pondre (1cm= 1mes) i quant de temps fa que l'individu està parasitat.

Les llémenes, després d'una setmana o deu dies d'incubació, es converteixen en larves i, posteriorment, en una o dues setmanes, en elements adults i les femelles ponen noves llémenes, i així es tanca el seu cercle vital.

El poll no sobreviu més de 48 hores fora del cap i les llémenes no més de 10 dies en el cabell caigut.

El contagi es produeix pel contacte directe entre les persones i els seus cabells o pels objectes en contacte amb aquests (cal posar atenció amb les pintes, les gorres, bufandes, coixins, tovalloles, etc.), motiu pel qual la màxima incidència es produeix en escoles, colònies, quarters i residències.

El poll adult és visible amb més facilitat a la nuca i darrere les orelles; les llémenes ho acostumen a ser a l'arrel dels cabells, per això caldria revisar rutinàriament tots els nens un parell de cops a la setmana en èpoques epidèrmiques.