Inducció de l'ovulació

Consisteix en estimular els ovaris per iniciar i desenvolupar correctament el seu cicle, és a dir, fer madurar un òvul i alliberar-lo mitjançant el procés de l'ovulació.

En què consisteix la inducció de l'ovulació?

La inducció de l'ovulació és un senzill tractament que consisteix en estimular els ovaris per iniciar i desenvolupar correctament el seu cicle, és a dir, fer madurar un òvul i alliberar-lo mitjançant el procés de l'ovulació.ovulacion

Aquesta inducció es porta a terme mitjançant l'administració d'hormones estimuladores del creixement fol•licular. És important supervisar l'efecte en els ovaris per conèixer la resposta d'aquests mitjançant controls ecogràfics i analítics que ens informaran del creixement i maduració d'un òvul. Quan això succeeix, simplement s'afavoreix l'ovulació pròpiament dita amb una altra administració hormonal, i aproximadament 40 hores després es produeix l'alliberació de l'òvul o ovulació.

En quins casos està indicada?

  • En dones amb ovaris polimicroquístics
  • En dones amb baixa resposta ovàrica
  • Com a coadjudant en processos com la Inseminació Artificial

Quines dosis hormonals s'administren?

Les dosis hormonals que s'administren en aquests casos són baixes, ja que l'objectiu és la maduració d'un únic òvul. Però en ocasions els ovaris responen amb la maduració de més d'un òvul. En aquest cas s'ha de plantejar suspendre el tractament per evitar un embaràs múltiple.

Així mateix, s'ha de considerar, tot i que amb baixa incidència, la resposta desproporcionada de l'ovulació que pot conduir a la Síndrome d'Hiperestimulació ovàrica. En aquest cas també s'aconsella suspendre el cicle.


I un cop acabada l'estimulació de l'ovulació?

Un cop acabada l'estimulació de l'ovulació, i havent conegut prèviament sobre quan es produirà l'ovulació, es programen relacions sexuals o bé es procedeix a la Inseminació Artificial.

En els tractaments de Fecundació In Vitro també es porta a terme una estimulació de l'ovulació, però en aquests casos l'objectiu és la maduració d'un nombre d'òvuls alta que millori les opcions de fecundació artificial, per la qual cosa les pautes hormonals són més altres i combinades amb altres tipus de fàrmacs específics per a aquest objectiu.