Reumatología.jpgReumatología
abordaje global de la lesion clinica tenis teknonabordaje global de la lesion clinica tenis teknon

Abordatge Global de la Lesió

"Hem controlat mèdicament més de 7000 tennistes obtenint una gran experiència en les patologies pròpies d'aquest esport i buscant sempre avançar-nos-hi mitjançant la prevenció".

Moltes de les lesions que tenen lloc al tennis podrien evitar-se si ens fixem en els nostres hàbits fonamentals. L'alimentació, la hidratació, la nostra condició física de base, el material que fem servir i la nostra resposta fisiològica davant de l'esforç a través dels controls mèdics.

Res no ens preocupa tant com la promoció de la salut mitjançant la prevenció. El tennis és un esport que practica un gran nombre de persones a nivell aficionat, esportistes que busquen una activitat que els diverteixi i que els serveixi com a relació social i que, a més, els permeti mantenir un estat de salut adequat.

La càrrega negativa de les lesions a l'esport queda fortament compensada pels beneficis enormes que té per a la salut i millora de la qualitat de vida.

Practicar tennis millora la resistència muscular, augmenta la massa muscular, millora la composició òssia, es produeixen menys lesions que en altres esports i en redueix l'osteoporosi.

A nivell cardiovascular, hi ha menor incidència de malalties cardíaques entre els qui practiquen tennis, millora l'absorció d'oxigen, disminueix la tensió arterial i millora les freqüències cardíaques.

A nivell metabòlic disminueix l'obesitat, la diabetis i el colesterol.

A nivell funcional és l'esport més longeu, disminueix la fragilitat òssia i el risc de fractures, millora l'agilitat, la flexibilitat i l'equilibri.

A nivell psicològic, millora l'estat d'alerta i l'estat d'ànim, disminueix l'estrès, ajuda a la interacció social i al control de les emocions.