Celulas Madre Cultivadas ITRTCelulas Madre Cultivadas ITRT
artritisartritis

Artrosi de genoll

Tractament de l’Artrosi de Genoll amb Cèl·lules Mare Cultivades (CMMC)

Regeneración de cartílago con células madre cultivadasRegeneración de cartílago con células madre cultivadasL’Institut de Teràpia Regenerativa Tissular (ITRT) ha aportat evidència científica que prova que regenera el cartílag del genoll, el que li ha permès guarir tant a esportistes d'elit a nivell internacional com a persones d'edat avançada. La teràpia crea cartílag de manera natural on abans no ho havia amb uns resultats sense precedents.

L'artrosi és una malaltia que produeix la degeneració progressiva de l'estructura del cartílag articular, pot afectar qualsevol articulació del cos, el que provoca inflamació, dolor i deformitat en diferent grau.

En moltes ocasions progressa lentament, no necessita tractament o pot controlar-se bé mitjançant medicació o fisioteràpia; en altres, causa dolor, dificultat en caminar i precisa fins i tot de la implantació d'una pròtesi.

La teràpia desenvolupada per ITRT sí que ha demostrat en assaigs clínics controlats mitjançant Ressonància Magnètica d'alta resolució (T2Mapping), tenir la capacitat de regenerar el cartílag de les articulacions i evitar la necessitat de costoses i molestes pròtesi.

33Els assaigs clínics realitzats han demostrat que amb una sola dosi de cèl·lules mare mesenquimals cultivades (CMMC) és suficient per deslligar el poder regeneratiu i curar la lesió. La millora de el dolor s'experimenta de forma gairebé immediata i va evolucionant juntament amb la funcionalitat durant els 3 primers mesos.

La millora continua evolucionant durant el primer any i continua al llarg dels anys, com s'ha comprovat en pacients tractats fa més de 10 anys, que han eliminat la seva lesió i recuperat la seva vida.

Els resultats han aparegut publicats en diverses revistes científiques com "Transplantation" o "The Knee" en diverses ocasions.

Els assaigs clínics sobre l'artrosi es van iniciar prenent com a model l'articulació del genoll per l'elevada prevalença, però un cop demostrada la gran eficàcia en assaigs clínics, s'ha ampliat el tractament a la resta d'articulacions. Al llarg d'aquest temps s'ha tractat a més de 600 pacients de lesions en maluc, turmell, peus, espatlla, colze, canell i articulacions de les mans ja que el concepte terapèutic és el mateix.
Teràpia amb Cèl·lules Mare Mesenquimals Cultivades

Les cèl·lules mare que és possible extreure del cos humà són escasses, insuficients com per aconseguir la recuperació de teixits, així que ITRT va aplicar la innovació de multiplicar-les.

El protocol suposa una primera intervenció breu i indolora en la qual s'extreuen algunes cèl·lules mare de la cresta ilíaca (pelvis) del pacient.

Aquestes cèl·lules s'envien al laboratori per ser cultivades en les condicions ideals durant 3 setmanes, de manera que es multipliquin fins a superar els 250 milions d'unitats. D'aquest cultiu s'extreuen els milions de cèl·lules necessaris i la resta de la producció es criogenitza i conserva en cas de futures necessitats del pacient.

A continuació, uns 21 dies després de realitzada la primera intervenció, es procedeix a implantar les cèl·lules mare mesenquimals, un cop ja CULTIVADES, a la zona de la lesió.


«No podia més. Vaig arribar a pensar que era millor que em tallessin el peu i em posessin una pròtesi»

Xevi Masip és un pacient que va arribar a ITRT amb una lesió en l’articulació del turmell dret, el que li generava impossibilitat per caminar, fins el punt de no poder ni tan sols baixar l’escala de casa.
Després d’implantar-li una sola dosi de 40 milions de cèl·lules mare cultivades a l’os i el cartílag, ha recuperat tots dos teixits i pot realitzar una vida normal, com si la lesió no hagués existit mai.


Descobreix el seu cas en aquest vídeo.