Celulas Madre Cultivadas ITRTCelulas Madre Cultivadas ITRT
Discopatía LumbarDiscopatía Lumbar

Discopatia Lumbar

Tractament de la Discopatia Degenerativa Lumbar amb Cèl·lules Mare Mesenquimals Cultivades (CMMC)

discopatia_lumbardiscopatia_lumbarL’Institut de Teràpia Regenerativa Tissular (ITRT)és pioner a nivell mundial en la regeneració de disc vertebral. Els assaigs clínics que ha realitzat, permeten demostrar científicament que es pot regenerar el disc de manera natural, acabar amb el dolor i evitar la necessitat de molestes i costoses pròtesi.

Una sola dosi és suficient per iniciar la regeneració gràcies al poder de les cèl·lules mare mesenquimals cultivades (CMMC) i curar la lesió de manera definitiva. Aquest tractament només es pot realitzar quan encara es conserva una part del disc vertebral, al què s’han d’adherir les cèl·lules.

Els assaigs clínics realitzats han demostrat que aquesta teràpia, que a més és mínimament invasiva, millora no només el dolor sinó també la mida i l'alçada dels discos vertebrals. Els resultats han estat publicats en algunes de les més prestigioses revistes mèdiques i científiques a nivell mundial.

Què és el dolor lumbar crònic?

Quan el dolor a la regió lumbar perdura en el temps parlem de dolor lumbar crònic o lumbàlgia crònica. Una de les causes més comunes de dolor lumbar crònic és la degeneració del disc intervertebral. En la majoria de casos aquest procés és asimptomàtic o lleu, però si es manifesta amb dolor s'ha de recórrer a diferents procediments per aconseguir una millora del pacient.

El dolor lumbar és la segona causa de baixa laboral i responsable de la pèrdua anual de 700.000 jornades laborals segons dades aportades per la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea. Afecta a 67 milions de persones a la Unió Europea, de les quals uns 5 milions són espanyols. S'estima que el 75% de la població pateix dolor lumbar en algun moment de la seva vida, el 90% ho supera abans dels 3 mesos, però en un 5% -10% es torna crònic.


Quin és el tractament més habitual?

Existeixen diferents tractaments per tractar el dolor lumbar crònic de causa degenerativa:

  • En un inici el tractament s'orienta a estabilitzar la columna lumbar amb exercicis, corregir els defectes posturals, reduir pes i administrar medicaments analgèsics i relaxants musculars.
  • Quan el dolor es manté es solen implantar pautes de fisioteràpia i rehabilitació en centres especialitzats i es pot recórrer a infiltracions en les seves diferents variants.
  • Si el dolor es manté, en ocasions s'ha de recórrer a procediments quirúrgics, com la supressió del moviment, és a dir, fixar les vèrtebres de l'espai afectat. A Espanya es realitzen unes 1.000 fixacions vertebrals (artròdesi) cada any i unes 40.000 als Estats-Units.

"Massa jove per viure la resta de la vida amb dolor"

Maria Rabert va arribar a ITRT després de que, de sobte, li comences a fer mal l’esquena fins el punt de només estar estirada al llit.

Després de realitzar una sola infiltració de 20 milions de cèl·lules mare cultivades en dos discos inter-vertebrals i passar uns deu dies de repòs, ha recuperat plenament la seva vida, com si la lesió mai hagués succeït.

Descobreix el seu cas en aquest vídeo


Teràpia amb Cèl·lules Mare Mesenquimals Cultivades

Les cèl·lules mare que és possible extreure del cos humà són escasses, insuficients com per aconseguir la recuperació de teixits, així que ITRT va aplicar la innovació de multiplicar-les.

El protocol suposa una primera intervenció breu i indolora en la qual s'extreuen algunes cèl·lules mare de la cresta ilíaca (pelvis) del pacient.

Aquestes cèl·lules s'envien al laboratori per ser cultivades en les condicions ideals durant 3 setmanes, de manera que es multipliquin fins a superar els 250 milions d'unitats. D'aquest cultiu s'extreuen els milions de cèl·lules necessaris i la resta de la producció es criogenitza i conserva en cas de futures necessitats del pacient.

A continuació, uns 21 dies després de realitzada la primera intervenció, es procedeix a implantar les cèl·lules mare mesenquimals, un cop ja CULTIVADES, a la zona de la lesió.