Celulas Madre Cultivadas ITRTCelulas Madre Cultivadas ITRT
lesiones tendon teknonlesiones tendon teknon

Lesions de Tendó

Tractament de les Lesions de Tendó amb Cèl·lules Mare Cultivades (CMMC)

Foto Ensayo Clinico AJSMFoto Ensayo Clinico AJSM

L’Institut de Teràpia Regenerativa Tissular (ITRT) és el primer centre a nivell mundial que ha demostrat científicament que regenera tendons gràcies a la seva teràpia de Cèl·lules Mare Mesenquimals Cultivades (CMMC). La teràpia crea teixit nou per deixar enrere la lesió com si mai hagués existit.

Per demostrar-ho es va realitzar un assaig clínic a doble cec, comparant dos grups de pacients, un tractat amb PRP (Plasma Ric en Plaquetes) i l'altre amb CMMC. El grup tractat amb PRP no va mostrar evolució alguna, mentre que els tractats amb CMMC van obtenir un grau de regeneració de l'estructura del tendó sense precedents en el 100% dels pacients, amb reincorporació a la pràctica esportiva als 2 mesos.

Aquest avanç ha estat reconegut per les més prestigioses revistes mèdiques entre les quals figura l'American Journal of Sports Medicine, que el valora com "un dels avenços més destacats de les últimes dècades".


Què es la Tendinopatia?

Tendón Rotuliano Ensayo Clinico AJSM 2Tendón Rotuliano Ensayo Clinico AJSM 2

Aquesta patologia consisteix en una inflamació del tendó que es produeix generalment per la sobrecàrrega en realitzar moviments repetitius d'alta demanda, el que pot derivar en un trencament.

És freqüent en esportistes com a jugadors de bàsquet, tennis, futbol, voleibol, pàdel i corredors habituals. Afecta tant a amateurs com a professionals d'elit, entre els quals té una prevalença de fins a un 50%.

Al llarg dels últims 20 anys, ITRT ha aportat evidència científica i ha demostrat en assaigs clínics que es pot crear teixit nou en qualsevol tendó i recuperar la lesió com si mai hagués succeït. Durant aquest temps, el centre ha tractat a gairebé 150 pacients de lesions, entre ells esportistes d’elit a nivell mundial, de tots els tendons: des del rotulià, el d'Aquil·les, l’isqui tibial o el supraespinós...
Teràpia amb Cèl·lules Mare Mesenquimals Cultivades

Les cèl·lules mare que és possible extreure del cos humà són escasses, insuficients com per aconseguir la recuperació de teixits, així que ITRT va aplicar la innovació de multiplicar-les.

El protocol suposa una primera intervenció breu i indolora en la qual s'extreuen algunes cèl·lules mare de la cresta ilíaca (pelvis) del pacient.

Aquestes cèl·lules s'envien al laboratori per ser cultivades en les condicions ideals durant 3 setmanes, de manera que es multipliquin fins a superar els 250 milions d'unitats. D'aquest cultiu s'extreuen els milions de cèl·lules necessaris i la resta de la producció es criogenitza i conserva en cas de futures necessitats del pacient.

A continuació, uns 21 dies després de realitzada la primera intervenció, es procedeix a implantar les cèl·lules mare mesenquimals, un cop ja CULTIVADES, a la zona de la lesió.


Segona oportunitat en la seva carrera esportiva

Carla López era una jugadora de bàsquet professional, fins que una lesió al tendó rotulià del seu genoll esquerra li va obligar a aturar la seva carrera.

Després d’anys de dolor i de pensar que la seva carrera havia acabat, va venir a ITRT per implantar-se cèl·lules mare mesenquimals cultivades al tendó.

Només uns mesos després ha recuperat l’activitat esportiva, encara que ara ha decidit canviar el bàsquet per l’halterofília...

Descobreix el seu cas en aquest vídeo.La regeneració es pot aconseguir a qualsevol edat

El Dr. Sabater Tobella, de 86 anys, va arribar amb un greu trencament del Tendó d’Aquil·les. El teixit no estava només trencat, sinó que a més s’apreciava completament esfilagarsat.

Després d’implantar-li cèl·lules mare cultivades, ha aconseguit crear una nova estructura de teixit al tendó, eliminar el dolor i recuperar la seva qualitat de vida.

Descobreix el seu cas en aquest vídeo.