Celulas Madre Cultivadas ITRTCelulas Madre Cultivadas ITRT
hueso_rotohueso_roto

Pseudoartrosi

Tractament de la Pseudoartrosi amb Cèl.lules Mare Cultivades (CMMC)

PseudoartrosisPseudoartrosisTot i el seu nom, la Pseudoartrosi no té relació amb l'artrosi, són malalties diferents, una afecta el cartílag i l'altra l'os.

Aquesta patologia es produeix quan l'os no és capaç de consolidar o reparar una fractura. La lesió s’acostuma a detectar quan el pacient no recupera la mobilitat normal després d'una cirurgia, un cop transcorregut el temps estimat de curació, o bé perquè senzillament l'os torna a fracturar-se.

L'Institut de Teràpia Regenerativa Tissular (ITRT) ha demostrat en 3 assaigs clínics diferents que el tractament amb cèl·lules mare mesenquimals cultivades (CMMC), genera nou os i recupera la lesió. L'os es regenera en fractures que no consoliden amb resultats sense precedents que milloren àmpliament l'abordatge quirúrgic tradicional.

La Pseudoartrosi pot afectar diferents ossos de el cos, tot i que ITRT té experiència en el tractament en tots ells, especialment fèmur, tíbia i peroné, húmer o clavícula. Alguns dels esportistes d'elit més coneguts a nivell internacional en esports com motociclisme o bàsquet se n'han beneficiat.


Pseudoartrosis con células madrePseudoartrosis con células madre


Teràpia amb Cèl·lules Mare Mesenquimals Cultivades

Les cèl·lules mare que és possible extreure del cos humà són escasses, insuficients com per aconseguir la recuperació de teixits, així que ITRT va aplicar la innovació de multiplicar-les.

El protocol suposa una primera intervenció breu i indolora en la qual s'extreuen algunes cèl·lules mare de la cresta ilíaca (pelvis) del pacient.

Aquestes cèl·lules s'envien al laboratori per ser cultivades en les condicions ideals durant 3 setmanes, de manera que es multipliquin fins a superar els 250 milions d'unitats. D'aquest cultiu s'extreuen els milions de cèl·lules necessaris i la resta de la producció es criogenitza i conserva en cas de futures necessitats del pacient.

A continuació, uns 21 dies després de realitzada la primera intervenció, es procedeix a implantar les cèl·lules mare mesenquimals, un cop ja CULTIVADES, a la zona de la lesió.


Dani Pedrosa curat de fractura de clavícula amb cèl·lules mare cultivades

El campió del món de motociclisme, Dani Pedrosa va patir una caiguda al circuit de Motegi als entrenaments del GP del Japó, que li va causar un trencament de clavícula en 3 trossos. Després d'implantar-li una placa amb cargols, l'os no va forjar completament i, anys després, a la seva vida quotidiana, es va tornar a trencar.

Després de ser tractat amb cèl·lules mare cultivades, ha restaurat la lesió completament, ha pogut tornar a competir a nivell professional i gaudir de la seva passió.

Descobreix el seu cas en aquest vídeo