EmbarazoEmbarazo

Unitat de Cardiopatia Adquirida a l'Embaràs


Prevenim i tractem els riscos cardiovasculars de l'embaràs

En un embaràs normal el treball cardíac augmenta fins a un 50% per compensar una sèrie de canvis cardiovasculars propis d'aquesta condició natural, i és per això que el converteix en un predictor de risc cardiovascular futur. Es podria dir que és l'equivalent natural a una prova d'esforç per desemmascarar diferents trastorns metabòlics o vasculars latents.


Per què es produeixen les cardiopaties a l'embaràs?

El retard de l'edat dels embarassos i la coexistència de factors de risc (obesitat o l'estil de vida inadequat) han produït un augment d'embarassos que cursen amb hipertensió arterial, part pre-terme, avortaments espontanis o diabetis gestacional. A més, encara que la dona no hagi presentat prèviament factors de risc cardiovascular, alguns poden desenvolupar-se durant la gestació i mantenir-se fins i tot una vegada finalitzada la mateixa.

Tot això, sumat que generalment, una vegada ocorregut el part, la dona entra en un període on el seguiment i els controls cardiològics es perden, posa l'embarassada/portera en una situació de gran vulnerabilitat amb importants repercussions a la salut cardiovascular durant la vida adulta posterior.


Unitat de Cardiopatia especialitzada en l'embaràs i el postpart

A la Unitat de cardiopatia adquirida a l'embaràs a càrrec de la Dra. Antonela Costa Varsi, es valoren totes aquelles pacients embarassades amb factors de risc preexistents, amb alt risc de desenvolupament d'hipertensió arterial gestacional, preeclàmpsia/eclàmpsia o aquelles derivades pel seu metge obstetra per a una avaluació cardiològica completa.

Dins la Unitat es treballa de forma conjunta amb els serveis de ginecologia/obstetrícia, endocrinologia, servei d'anestèsia i cures intensives, fent el seguiment d'aquelles pacients que ho necessitin tant de forma ambulatòria com durant la internació i el postpart.

Contacti amb els especialistes de TeknonInstitut del Cor Teknon

Vilana, 12, 08022 Barcelona
Tel. 93 290 62 51
Email: institutodelcorazon.tkn@quironsalud.es