Radioteràpia

Radioterapia Instituto oftalmológico TeknonRadioterapia Instituto oftalmológico TeknonLa radioteràpia utilitza, principalment, radiacions ionitzants de molt alta energia que tenen com a objectiu destruir les cèl·lules tumorals impedint la seva divisió accelerada. Els teixits sans propers al tumor també es poden veure afectats pel tractament, però a diferència de les cèl·lules tumorals, tenen la capacitat de reparar el dany provocat pel mateix a les poques setmanes de la finalització. Minimitzar la dosi rebuda pels teixits sans és un objectiu primordial de qualsevol tractament amb radioteràpia. Aquesta reducció de dosis es pot aconseguir utilitzant tècniques d'alta precisió com són les tècniques de modulació d'Intensitat (IMRT), radioteràpia guiada per la imatge (IGRT), o tècniques de control i sincronització del moviment respiratori (Gating), RapidARCEl Servei de Ràdio- Oncologia de l'Institut Oncològic Teknon és pioner a l'aplicació d'aquestes tecnologies. La recent adquisició de la Unitat de tractament True-Beam STX amb el sistema Calypso ens permet mantenir-nos a l'avantguarda de la Radioteràpia i continuar oferint als nostres pacients tractaments avançats d'última generació mantenint uns resultats excel·lents de control de malaltia i mínima toxicitat. de tractament True-Beam STX està dotada, entre d'altres, d'una taula robòtica PerfectPitch amb 6 graus de llibertat que permet de manera automatitzada l'administració dels tractaments.

Col·limador multilàmines HDMLC120 amb làmines de 2,5 mm que permet realitzar tractaments d'alta complexitat i resolució com són Radiocirurgia, Malformacions arterio-venoses, estereotàxia fraccionada.

Incorpora un sistema robotitzat de control d'imatge 4D CBCT que proporciona la capacitat d'adquisició d'imatges per al posicionament del pacient en el moment de l'administració del tractament i l'anàlisi del moviment i canvis de volum del tumor (radioteràpia adaptativa).

Sistema avançat de gestió del moviment respiratori (Gating) que possibilita el monitoratge i la sincronització del moviment respiratori amb l'administració del tractament.

Sistema de seguiment mitjançant transponedors CALYPSO: És un sistema de localització i seguiment dels tumors en temps real que proporciona informació sobre la seva localització de forma contínua i facilita la monitorització durant l'administració del tractament. El sistema es basa en la detecció de senyals electromagnètics Beacon© que utilitza la tecnologia GPS for the body i detecta petits moviments del tumor per mantenir-lo en la trajectòria del feix d'irradiació, cosa que facilita en èxit del tractament i en redueix els potencials efectes secundaris.