Terapèutica

La medicina nuclear no té únicament una finalitat diagnòstica, sinó que també és terapèutica ja que aconsegueix resultats importants en tractaments amb isòtops radioactius en l'hipertiroïdisme, el càncer de tiroide, així com en la pal·liació dels dolors ossis metastàsics o en el tractament de les artropaties inflamatòries, alleugera el dolor i millora la capacitat funcional de l'articulació tractada.

Tractament de l'hipertiroïdisme amb Iode 131

Indicat en el tractament de la malaltia de Bassedoy (goll difós), en el tractament del goll multinodular i en el tractament de l'adenoma tòxic. Les complicacions precoces són pocs freqüents: la tiroïditis es tracta amb medicació analgèsica i antiinflamatòria i la crisi tireotòxica o exacerbació de l'hipertiroïdisme necessita control endocrinològic. La complicació tardan amés freqüent és l'hipertiroïdisme. Es tracta amb hormona tiroïdal, sota control endocrinològic.

DEMANAR HORA

Tractament isotòpic del dolor ossi metastàsic amb Estronci 89

Tractament del dolor produït per metàstasis òssies de carcinoma de pròstata o de mama, resistent a hormoteràpia, quimioteràpia o analgèsics.

DEMANAR HORA

Aplicació intrarticular. Sinoviotesi amb Itri 900

Indicada en el tractament de la sinovitis de les artropaties inflamatòries cròniques, en el tractament de l'artritis reumatoide i d'altres artropaties resistents al tractament mèdic, com les artropaties zeronegatives, sinovitis pel nodós, artropatia hemofílica, i en la possibilitat de tractament de l'artropatia degenerativa crònica.

DEMANAR HORA