Les principals fonts de Barcelona, de vermell

Les principals fonts de Barcelona s'il·luminen, en el marc de la II Setmana sobre l'Ús Racional de la Sang en Medicina i Cirurgia

article (10)

Les principals fonts de Barcelona s'il·luminaran, en els propers dies, de color vermell, en el marc de la II Setmana sobre l'Ús Racional de la Sang en Medicina i Cirurgia, organitzada per la Unitat de Medicina i Cirurgia Sense Sang de Centro Médico Teknon i Fundació Teknon. L'objectiu d'aquesta campanya és informar de la necessitat d'optimitzar la sang, ja que es tracta d'un recurs vital que no pot fabricar-se. En aquest sentit, la iniciativa pretén fomentar la reserva de sang per a aquells casos en què sigui estrictament necessari, i potenciar l'ús de tractaments medicoquirúrgics sense l'ocupació de sang que redueixen les possibles complicacions intrahospitalàries, disminueixen el temps d'hospitalització i compten amb una recuperació més ràpida per al pacient.

La campanya compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament de Barcelona. Teknon i Fundació Teknon. L'objectiu d'aquesta campanya és informar de la necessitat d'optimitzar la sang, ja que es tracta d'un recurs vital que no pot fabricar-se. En aquest sentit, la iniciativa pretén fomentar la reserva de sang per a aquells casos en què sigui estrictament necessari, i potenciar l'ús de tractaments medicoquirúrgics sense l'ocupació de sang que redueixen les possibles complicacions intrahospitalàries, disminueixen el temps d'hospitalització i compten amb una recuperació més ràpida per al pacient.

article (11)

Per què il·luminar les fonts de Barcelona?

  • La sang és un fluid que circula per l'organisme impulsat pel sistema circulatori en el qual el cor bomba la sang i l'envia a tot el cos. L'aigua també és un fluid que mitjançant un sistema de bombament s'impulsa per recórrer els canals d'una font
  • La sang és com l'aigua, un bé escàs que no pot fabricar-se, vital per a la supervivència de l'ésser humà
  • El cos humà està compost per al voltant de 2/3 d'aigua

Il·luminació de les fonts

D'aquesta manera, del proper dissabte 3 de novembre, fins el dia 10, tres fonts de Barcelona s'il·luminaran de color vermell:

  • F. Màgica: 3, 9 i 10 de novembre (de 19 a 21 hores)
  • F. Gran Via - Passeig de Gràcia / F. Làmina Via Favència / F. Cascades 1, 2 i 3 de Gran Via: del 3 al 10 de novembre (de 19 a 21 hores)

Bcn-cast